1 Σεπ 2012

Ενοικιάζονται τριάντα νησιά - φιλέτα


Ενοικιάζονται τριάντα νησιά - φιλέτα

Τα δέκα επικρατέστερα πρότζεκτ αξιοποίησης νησιών του Δημοσίου που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις και πιθανώς να αναστρέψουν το κλίμα στην Ελλάδα, παρουσιάζουν κατ’ αποκλειστικότητα τα Νέα.

Το μοντέλο στο οποίο αναμένεται να κινηθούν οι αρμόδιοι αφορά τη μακρόχρονη μίσθωση σε ιδιώτες από 40-50 χρόνια και πάνω, ενώ οι εκτάσεις εντοπίζονται στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό κόλπο, το Ιόνιο, το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.

Πρόκειται για ...περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο δε δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση νησιών.

Ωστόσο, ήδη έχει πραγματοποιηθεί έρευνα για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, εμπορικότητας, δυνατότητα διασύνδεσης και απόστασης από το κοντινότερο σημείο με υποδομές, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε αν έχουν παραλίες ή όχι, αν υπάρχει όρμος και άλλες παράμετροι που μπορεί να τα καταστήσουν ελκυστικά για τους επενδυτές.

Από όλα τα νησιά που μπήκαν στο μικροσκόπιο της έρευνας επιλέχθηκαν αρχικά 47 και έπειτα από νέο φιλτράρισμα οι ειδικοί κατέληξαν σε δέκα ομάδες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους «μεγάλους παίκτες -επενδυτές» στο συγκεκριμένο χώρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, επιδιώκουν την ανάδειξη της Ρόδου σε διεθνή προορισμό για τους λάτρεις του γκολφ, καθώς η κατηγορία αυτή των επισκεπτών θεωρείται ιδιαίτερα προσοδοφόρος για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

newsbeast
RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.