# #

28 Αυγ 2012

Ο "επαναδιαπραγματευτής" που έγινε....πραματευτής


Τελείωσε το ταξίδι και οι επαφές του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη και τώρα οι εγχώριοι σπεκουλαδόροι, “γλύφτες” και καιροσκόποι της εκάστοτε εξουσίας δημοσιοκάφροι, προσπαθούν να μας πείσουν για τα θετικά της αποτελέσματα και τα οποία τάχατε έχουν να κάνουν με την αλλαγή εικόνας της Ελλάδας στους Ευρωπαίους.

Παράλληλα μας επισημαίνουν όπως έχει συμβεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια την κρισιμότητα των στιγμών επαναφέροντας το γνωστό τροπάριο της χρεοκοπίας και της εξόδου μας από το Ευρώ αν δεν υλοποιήσουμε τα απεχθή μέτρα που μας έχει ετοιμάσει η τριμερής παρέα των προεκλογικών ψευτο-θόδωρων. 

Μιας παρέα που ενώ μπορούσε, δεν συνεργάστηκε στις εκλογές του Μαΐου αλλά έσυρε την χώρα και σε δεύτερες εκλογές (για να έχει περισσότερα ποσοστά) εκβιάζοντας αλλά και παραμυθιάζοντας πολλούς αφελείς συμπατριώτες μας με λέξεις και υποσχέσεις που μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση, για επιμήκυνση και για..
κόκκινες γραμμές!

Μετά την Ευρωπαϊκή ζητιανότσαρκα του κ. Σαμαρά φαίνεται καθαρά ότι προς βοήθεια του μπήκαν στο κόλπο της παραπλάνησης και οι Γερμαναράδες οι οποίοι το παίζουν τάχατε διχασμένοι ως προς τις προθέσεις τους απέναντι μας, με δηλώσεις συμπάθειας αλλά και δηλώσεις αυστηρότητας!
Φυσικά αυτοί κάνουν το παιχνίδι τους για άλλη μια φορά μια και η “Μπανανία” τους λόγω έλλειψης ανδρών με “ούμπαλα” συνεχίζει να είναι πεδίο δοκιμών στα πολιτικοοικονομικά τους παιχνίδια.
Μάλιστα ακούσαμε την ψυχοπονιάρα κ. Μέρκελ να λυπάται για τους απλούς Έλληνες πολίτες που περνούν τα πάνδεινα λόγω του ότι κάποιοι έκλεψαν τα λεφτά και τα έβγαλαν έξω.
Τι λες μωρή “Τσουράπω” θα μας τρελάνεις τελείως; Σε ποια χώρα έχει βρει άσυλο ο Χριστοφοράτος; Στην Ζιμπάμπουε ή στην χώρα σου; Γιατί δεν δημοσιοποιείτε τις λίστες που έχει με τα ονόματα των πολιτικών που τα άρπαξαν από την δική σας ... Siemens;
Μήπως τα κρατάτε για να τους εκβιάζετε (όχι πως τους χαλάει αφού τα έχουν οικονομήσει χοντρά) για να προωθούν τα συμφέροντα σας; Αλήθεια τι σύμπτωση ήταν αυτή την παραμονή της επίσκεψης του κ. Σαμάρα στην χώρα σας να γίνει και ο διακανονισμός με την εν λόγω εταιρία η οποία με ένα μικρό ποσόν “εξαγνίστηκε” νομικά για να μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείτε στο προτεκτοράτο σας; Αληθεύει ότι αυτό ήταν προϋπόθεση και απαίτηση σας για να ανεβεί  στο αεροπλάνο;
Φίλες/οι πολλά τα ερωτήματα αλλά μηδέν οι απαντήσεις σε ένα στημένο σκηνικό όπου όλα αυτά τα "κοράκια" μιλάνε για την θέληση τους και την ανάγκη να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ εννοώντας προφανώς σαν γεωγραφικός τόπος και χωρίς τους Έλληνες ή και ίσως με κάποιους εξαθλιωμένους από εμάς για να μπορέσουν ανενόχλητοι να λεηλατήσουν την γη, την θάλασσα και τον αέρα μας! 

Υποσημείωση
Πάντως όλο αυτό το νταβαντούρι είναι για γέλια αφού υποτίθεται ότι συζήτησαν δύο ηγέτες όπου ο ένας είπε στον άλλο ότι την παραπέρα σχέση τους θα την καθορίσουν οι υπάλληλοι του ενώ ο άλλος απλά … από "επαναδιαπραγματευτής" έγινε "πραματευτής" ξεπουλώντας τα ... όλα!
 ΑΞΙΟΣ!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

1 σχόλιο:

  1. Πέστα, Χρυσόστομε.
    Μας τάραξαν στα δελτία ειδήσεων με την "επιτυχία" Σαμαρά.
    Κι έχεις και τους Κουβέληδες, Χατζησωκράτηδες, Λυκούδηδες, Μαργαρίτηδες και λοιπούς "υπεύθυνους αριστερούς" να ομνύουν στην κυβερνητική σταθερότητα της πλήρους υποταγής και του ξεπουλήματος της χώρας και των πολιτών, σε αγαστή συνεργασία με τον κάθε Αδωνη.
    Ο Σεπτέμβρης έρχεται και προμηνύεται πολύ δύσκολος χειμώνας.
    Η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) τί κάνει; Περιμένουν να πέσουν οι υποτελείς σαν ώριμο σύκο;
    Πόσοι και πώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε το χειρότερο μεταπολιτευτικό, αν όχι μεταπολεμικό, χειμώνα;
    Καλές οι παρεμβάσεις, ερωτήσεις, επερωτήσεις κλπ. στη Βουλή, αλλά δεν αρκούν.
    Δεν θα πρέπει να δοθεί μήνυμα στο λαό για γενική απεργία, ώστε να φύγουν αύριο κιόλας οι υποτελείς (που άλλα είπαν και άλλα κάνουν), πριν δηώσουν και παραδώσουν πλήρως τη χώρα; Θα πρέπει να υποστούμε ακόμη περισσότερα;
    Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.