# #

29 Αυγ 2012

Το Κουρδιστάν προ των Πυλών... Με ανταλλάγματα στο Αιγαίο τη Θράκη και την Κύπρο



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής 
Χουρριέτ, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών στο πρόσφατο ταξίδι της στην Τουρκία κατέστησε σαφές στους Τούρκους αξιωματούχους ότι η αυτονομία του Δυτικού Κουρδιστάν ακόμα και αν καταρρεύσει το μπααθικό καθεστώς και επικρατήσει η Συριακή αντιπολίτευση πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 


Αυτό που προσφέρουν σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ στην Τουρκία είναι «η ζώνη ασφαλείας», και εδαφικά ανταλλάγματα...
αλλού. (Αιγαίο-Θράκη – Κύπρο). 

Το PKK , γράφει η Χουρριέτ, έχει επιτύχει να διαβρώσει το όποιο κύρος είχε το φασιστικό τουρκικό κράτος και να αποδυναμώσει την οποία ισχύ διαθέτει η τουρκική στρατιωτική μηχανή. 


Το PKK πια είναι αδύνατον να νικηθεί με στρατιωτικά μέσα, και αυτόματα αυτό ακυρώνει την οποία πολιτική του τουρκικού κράτους σε κοινωνικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο γράφει η Χουριέτ και και επισημαίνει ότι το PKK εγκαθιστά πλέον στις κουρδικές περιοχές δικό του διοικητικό μηχανισμό με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο τους .


Η επισήμανση αυτή ισοδυναμεί με παραδοχή της ήττας της οποίας το αποτέλεσμα της οποίας είναι το Μεγάλο Κουρδιστάν το οποίο και θα περιλαμβάνει και μέχρι πρότινος τουρκικά εδάφη.

Παράλληλα τα δύο κουρδικά κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ιράν (Komala και DPK), υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας κατά το πρότυπο των Κουρδικών Κομμάτων της Συρίας και επαναβεβαίωσαν την κοινή τους θέληση για ένα αυτόνομο Κουρδιστάν και την στήριξη του αγώνα του Κουρδικού Έθνους σε όλο το Κουρδιστάν


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.