# #

30 Αυγ 2012

Η απάντηση του Δήμαρχου ....ΚΟΜΜΑΤΑ και ΧΩΜΑΤΑ



Μετά τον συνεχιζόμενο θόρυβο έγινε κατανοητό και από τον πλέον δύσπιστο ότι η υπόθεση της μεταφοράς και εναπόθεσης των χωμάτων στο χώρο της ΔΕΑΔΟ, άλλους σκοπούς εξυπηρετεί και ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους δήθεν ανησυχούντες κάπου αλλού έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους. Προφανώς, το παραπροϊόν της Tosho είναι για αυτούς το μέσο προκειμένου να επιτύχουν τους ...
δικούς τους προσωπικούς αλλά και κομματικούς σκοπούς.
·        Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Λιτόχωρο  δεν κλήθηκε κανείς απ’ όσους  συντάχθηκαν θετικά (Αντιπεριφέρεια Πιερίας, Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και   Δήμος) με τις εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των επιστημονικών φορέων ( Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
·        Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ενώ η συζήτηση για τη μεταφορά και εναπόθεση είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Τσιφοδήμου,  τώρα κάποιοι ανακάλυψαν την «επικινδυνότητα» των χωμάτων. Κάποιοι που μάλιστα ήταν και μέλη στο ΔΣ της τότε ΔΕΑΛ.
·        Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ενώ  και η παράταξη του κ. Δημόπουλου αλλά και του κ. Λάππα εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ,  αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις συζητήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει στο συμβούλιο της επιχείρησης.

Η κοινωνία όμως, ιδίως του Λιτοχώρου, γνωρίζει καλά ότι μερικοί εξ  αυτών είναι οι ίδιοι που δυσφήμησαν στο πρόσφατο παρελθόν τον τόπο για δήθεν ουράνιο στην περιοχή.
Είναι οι ίδιοι που εξακολουθούν να δυσφημούν την περιοχή κάνοντας  συνεχώς αναφορές για δήθεν μολυσμένες θάλασσες και υπόγεια νερά.
Είναι οι ίδιοι που ακύρωσαν μια σειρά επενδύσεων στον τόπο μας (Λιμάνι,golf, μονάδα μπετόν) και πολύ φοβόμαστε ότι θα συνεχίσουν τώρα με την Σχολή Ολύμπου.
Κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν τα κομματικά τους παιχνίδια. Κάποιοι ίσως αναθάρρησαν μετά τις τελευταίες εκλογές και νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν τιμητές των πάντων. Κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν να βλέπουν την ιστορική τους συρρίκνωση. Και μερικοί μην μπορώντας ακόμα να χωνέψουν την εκλογική τους ήττα στις δημοτικές εκλογές (αν και πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια) πορεύονται με εμπάθεια και ρεβανσισμό. Δεν μας αφορά. Τους καταλαβαίνουμε βέβαια αλλά πρόβλημα δικό τους. Εξ άλλου αυτοί οφείλουν να δίνουν λογαριασμό στα κόμματα που τους έδωσαν το χρίσμα ή που προσδοκούν  να τους το δώσουν εν όψει των επομένων εκλογών. Εμείς ευτυχώς δεν απολογούμαστε σε κανένα κομματικό μηχανισμό παρά μόνο στο κόσμο που μας εμπιστεύθηκε.
Το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Ως Δήμος  Δίου-Ολύμπου δώσαμε και εμείς την σύμφωνη γνώμη τελευταίοι και αφού είχαν απαντήσει θετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες. Τώρα γιατί πυροβολούν μόνο τη διοίκηση του Δήμου νομίζουμε ότι την απάντηση την γνωρίζουν όλοι.
Το είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το είπαμε και στην άτυπη επιτροπή. Το ξαναλέμε και τώρα. Όποιοι θέλουν, όποτε θέλουν,  από κοινού με τον Δήμο να λάβουμε δείγματα και μαζί να τα πάμε σε οποιοδήποτε πιστοποιημένο εργαστήριο ή φορέα που θα επιλέξουν για να έχουμε μια ακόμη τεκμηριωμένη άποψη. Και επιπρόσθετα μια βελτιωμένη πρόταση. Tαυτόχρονα να ληφθούν και να αναλυθούν  δείγματα από χωράφια του Βαρικού ή του Δίου για να έχουμε και συγκρίσιμα στοιχεία. 
Τέλος θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση και των  πέντε (5) συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης του κου Σαμαρά στην ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.


Για το Δήμο Δίου-Ολύμπου
Ο Δήμαρχος
Παπαθανασίου Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.