# #

27 Αυγ 2012

Σε αυτό το ανέκδοτο, δεν γελάς με την ξανθιά.


Σε αυτό το ανέκδοτο, δεν γελάς με την ξανθιά. Του Πιστιρίκου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. 

Η επιτυχία των συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως οι Γερμανοί του επέτρεψαν τελικά να φύγει από τη Γερμανία, αν και οι δημοσιογράφοι της Bild προσπάθησαν να τον κρατήσουν για να τους φτιάχνει κάνα καφεδάκι και να καθαρίζει τις τουαλέτες στα γραφεία της εφημερίδας, μέχρι να ξεπληρώσει η Ελλάδα το χρέος.


Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πολύ επιφυλακτική απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά αλλά θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση για την συμπεριφορά της, αφού θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να παραδεχτούμε πως κανείς μας δεν θα έδειχνε εμπιστοσύνη σε έναν άνδρα 61 ετών που δεν έχει... δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε την Άνγκελα Μέρκελ πως θα δουλέψει σκληρά και θα πρέπει να συγχαρούμε την Άνγκελα που τον άκουγε με σοβαρό ύφος και δεν έπεσε κάτω από τα γέλια.

Το κλίμα στις συναντήσεις Γερμανών και Ελλήνων πολιτικών ήταν πολύ φιλικό και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε τον αριθμό του κινητού του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του είπε να του τηλεφωνεί όποτε θέλει, γιατί έχει τον ανθρωποδιώκτη και δεν τον παίρνει κανείς τηλέφωνο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας –που είναι μεγάλος πλακατζής και η ψυχή της παρέας- είπε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως θα του κάνει αναπάντητη για να του τηλεφωνεί αυτός, γιατί, διαφορετικά, θα ανέβει ο λογαριασμός του και υπάρχει ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές και να χρειαστεί να καταφύγει στο ΔΝΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εξαιρετικά δουλοπρεπής στη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και μετέφερε τη δουλοπρέπεια των Ελλήνων, με την υπόσχεση πως μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δουλοπρεπείς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά επειδή δεν έθεσε ούτε ένα αίτημα στην Άνγκελα Μέρκελ αλλά έχουν άδικο, αφού, στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε άδεια από την κυρία Μέρκελ να πάει στη τουαλέτα και αυτή του το επέτρεψε.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε στους Γερμανούς πως δεν κάνει βήμα πίσω στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και πως θα δεχτεί τα Σκόπια να ονομάζονται Μακεδονία μόνο αν η Γερμανία δεχτεί η Ελλάδα να ονομαστεί Μπανανία.

Εν τω μεταξύ, σάλο προκάλεσε η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» που είχε τίτλο «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πουλήσει τα ακατοίκητα νησιά της».

Η κυβέρνηση διευκρίνισε πως αναφέρεται σε εμπορική εκμετάλλευση των ακατοίκητων βραχονησίδων αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η εκκένωση της Μυκόνου, ενώ και ο εμπρησμός στη Χίο είχε σκοπό να καούν τα μαστιχόδεντρα, για να φυτέψουν οι νέοι Γερμανοί ιδιοκτήτες βαλανιδιές επειδή, όταν αυτοί έτρωγαν βαλανίδια, εμείς χτίζαμε το Mall.

Μετά την θριαμβευτική συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, απομένουν κάτι ασήμαντες λεπτομέρειες για να ικανοποιηθεί η Γερμανία: πρέπει να ψηφιστούν τα νέα μέτρα, να εφαρμοστούν και να αποδώσουν κιόλας.

Καλό ε;


ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.