# #

28 Αυγ 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα επίσημα έγγραφα- Άκυρη η συμφωνία με την SIEMENS!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα επίσημα έγγραφα- Άκυρη η συμφωνία με την SIEMENS!!!


Ανίκανη ακόμη και για να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο είναι αυτή η κυβέρνηση!!! 

Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία συμβιβασμού με την SIEMENS, έθεσε τη νομική βάση για ακυρότητα της συμφωνίας!

Το avantipopolo.gr δημοσιεύει τα δύο κρίσιμα έγγραφα που τεκμηριώνουν την ακυρότητα: 
είναι 
α) το επίσημο κείμενο της συμφωνίας (και συγκεκριμένα η επίσημη μετάφραση από την
Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών) όπου αναφέρεται πότε ξεκινά η ισχύς της συμφωνίας και 
β) η σελίδα (πάλι από το επίσημο κείμενο της συμφωνίας με τις σφραγίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.λπ.) που δείχνει ότι η... SIEMENS υπέγραψε την συμφωνία στις 7 Μαρτίου 2012 και ο Γ. Στουρνάρας στις 22 Αυγούστου 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στη Βουλή αυτό το «κρυφό» σημείο της σύμβασης ανάμεσα στο δημόσιο και τηνSIEMENS: η συμφωνία θεωρείται άκυρη αν η ελληνική Βουλή δεν την κυρώσει μέσα σε 45 μέρες από την ημέρα που την υπογράψει η SIEMENS. Και όπως έδειξαν τα επίσημα έγγραφα, η SIEMENS την υπέγραψε στις 7 Μαρτίου 2012. Οι 45 μέρες έληγαν στις 22 Απριλίου, άρα η κύρωση της συμφωνίας (που ακόμη δεν έχει γίνει από την Βουλή) είναι εκπρόθεσμη, και όταν μία διεθνής σύμβαση κυρώνεται εκπρόθεσμα, απλά είναι άκυρη!!!

Το πρόβλημα υποχρεώθηκε να παραδεχτεί μετά από 4 ώρες συζήτησης και ο Υπουργός Οικονομικών. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Γ. Στουρνάρας είπε: «Το Νομικό Συμβούλιο με συμβούλευσε να υπογράψω. Το μόνο που μου είπε είναι ότι πρέπει να καταθέσω στη Βουλή μία διάταξη σε ένα νόμο που να αναφέρει ότι η σύμβαση αρχίζει από τη στιγμή που υπογράφτηκε και από τα δύο μέρη. Άρα από τις 22 Αυγούστου αρχίζει για να μην έχουμε προβλήματα ακυρότητας». 
Δηλαδή, σύμφωνα με τα νομικά του κ. Υπουργού, μία νομοθετική διάταξη στη Βουλή (που είναι μονομερής ενέργεια) μπορεί να αλλάξει μία διεθνή συμφωνία. Αν είναι έτσι, θα μπορεί να αλλάξει π.χ. και το ύψος της αποζημίωσης που πρέπει να πληρώσει η γερμανική εταιρεία! 
Αμφιβάλει τώρα κανένας ότι η συμφωνία είναι άκυρη και θα προσβληθεί στα δικαστήρια;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.