# #

22 Μαρ 2011

Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα : ‘Θα πραγματοποιηθεί η ένωσή μας’



Πρόεδρος Κοσσόβου στο Αλβανικό Κοινοβούλιο:
"Η ένωσή μας δεν θα γίνει με τη βία"
«Το μέλλον μας είναι η εθνική ενοποίηση που θα πραγματοποιηθεί χάρη στο κοινό παρελθόν μας για να έχουμε ένα λαμπρό μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος του Κοσσόβου, Behgjet Pacolli, στην ομιλία του, σήμερα, στο αλβανικό Κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα αναφερόμενος στην ενοποίηση των Αλβανών είπε χαρακτηριστικά:
«Υπάρχουν κάποια ταμπού τα οποία  έχουμε ξεπεράσει. Βλέποντας το παρελθόν, πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον. Η Ένωση των Αλβανών δεν θα γίνει με τη βία, αλλά μέσα από την.. Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ολοκλήρωση θα καταστεί δυνατή μέσω της συνόδου κορυφής, μέσα από κοινούς νόμους και στη συνέχεια μέσω της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Συναντήσεις σχετικές μπορούν να γίνουν και με το Μαυροβούνιο και με την πΓΔΜ, μέσα στο ευρωπαϊκό μοντέλο».


Ο Πασόλι τόνισε ότι είναι ανάγκη να ενοποιηθεί η νομοθεσία (Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου), να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση των πολιτών και κοινές οικονομικές επιχειρήσεις.
«Βασικό στοιχείο είναι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, των γνώσεων και των κεφαλαίων. Η τυποποίηση της γνώσης, των νέων σχολικών βιβλίων και η καθιέρωση κοινής ακαδημαϊκής γλώσσας».
Και θα τονίσει χαρακτηριστικά:
«Κανείς δεν μπορεί να κρύψει την ιδέα της συγχώνευσης, αλλά πρέπει να αφήσουμε τις προσδοκίες μας μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση»
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.