# #

15 Ιουν 2015

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από δημοσίευμα της Telegraph. "Η Ελλάδα σχεδιάζει χρεοκοπία Ισλανδικού τύπου"


Καταιγισμός πληροφοριών σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Η ελληνική αντιπροσωπεία που βρισκόταν στις Βρυξέλλες επιστρέφει απόψε στην Αθήνα αφού οι εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών – τοκογλύφων που έχουν στόχο να εξευτελιστεί εντελώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγηθεί σε ακαριαίο θάνατο η ελληνική κοινωνία δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις.

Οι «εταίροι» επιμένουν  ότι για να καλυφτεί το «δημοσιονομικό κενό» - που για  το 2016 το προσδιορίζουν στο 2,5% του ΑΕΠ- πρέπει να ληφθούν, πρόσθετα βάρβαρα μέτρα που θα εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό λαό. που ήδη βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής καταστροφής, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει ακόμα μια φορά σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε και να μεταφέρει βασικά είδη διατροφής στον υψηλό συντελεστή φορολογίας.

Με αυτά τα δεδομένα και όπως μεταδίδουν τα ξένα μεγάλα ΜΜΕ στα αποτελέσματα της συνεδρίασης του eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη θα κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ή όχι.

Την ίδια στιγμή ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Telegraph κάνει το γύρο του διαδικτύου και βάζει φωτιά στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα μ’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει χρεοκοπία Ισλανδικού τύπου και κρατικοποίηση των ...
τραπεζών.
Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα iskra που επικαλείται τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του δημοσιεύματος που αναφέραμε η Ελλάδα μελετά το capital control και τη δημιουργία μιας πανίσχυρης Κεντρικής Τράπεζας που θα στηρίξει το νέο οικονομικό της σύστημα

«Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες μια Ισλανδικού τύπου χρεοκοπία και την κρατικοποίηση του τραπεζικού τομέα, μετά τις άστοχες συνομιλίες με τους δανειστές του», υποστηρίζει σε δημοσίευμα του ο Telegraph.

Επικαλούμενο πηγές μέσα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μελετά τη λήψη μέτρων όπως το capital control και τη δημιουργία μιας πανίσχυρης Κεντρικής Τράπεζας που θα στηρίξει το νέο οικονομικό σύστημα της χώρας.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι το σενάριο αυτό έχει παρουσιάσει στον έλληνα πρωθυπουργό η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ακραία αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Όσο για το capital Control που ζητούν να ισχύσει, αναφέρουν ότι θα προβλέπει ανώτατο ημερήσιο όριο ανάληψης 400 ευρώ.

Ο Telegraph επισημαίνει ακόμη ότι παρόλα αυτά δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, τουλάχιστον θεωρητικά. Σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή μια ακραίας αριστερής πολιτικής θα ερχόταν σε σύγκρουση με την φιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η ευρωζώνη γεγονός που θα οδηγούσε αυτόματα στη δραχμή.

Τα σχέδια αυτά, ανακυκλώνονται, όπως υπογραμμίζει ο Telegraph, τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό του κόμματος από μέλη της «Αριστερής Πλατφόρμας», καθώς 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αυτή την πολιτική επιλογή. Στο ίδιο μήκος βρίσκονται και αρκετοί βουλευτές του κόμματος των ΑΝ. ΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα οι οποίοι και επιθυμούν τη ρήξη με τους δανειστές εάν τα μέτρα είναι πολύ σκληρά για τους Έλληνες.

Η εφημερίδα επικαλείται ακόμη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει «τρομοκρατημένος στην ιδέα μιας ταπεινωτικής παράδοσης» λέγοντας ότι «δεν επιτρέπει στον εαυτό του να στραγγαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στη συνάντηση της Μπρατισλάβας την ερχόμενη Πέμπτη , όπου θα υπάρξουν πολεμικά σενάρια επί χάρτου με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να παραδέχονται για πρώτη φορά επισήμως ότι «υπάρχει Plan B».

«Ήταν μια προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο καθώς οι χώρες ήθελαν να γνωρίζουν θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση» αποκάλυψε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον αντίποδα όμως αυτών των δημοσιευμάτων ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Μέρκελ  και συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την  Ελλάδα στο ευρώ.

Ο ίδιος ανάφερε χαρακτηριστικά: «Από τη μια λέω φτάνει πια και από την άλλη λέω να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να κοιτάξουμε να βρούμε μια λύση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.