# #

16 Ιουν 2015

Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σκοπεύει να ασκήσει παρέμβαση για το δάσος των Πόρων



Την προηγούμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους των Πόρων. Ιδιώτης ξυλέμπορος, εκπροσωπώντας εταιρία που φέρεται ιδιοκτήτρια ποσοστού του δάσους των Πόρων εφοδιασμένος με άδεια υλοτόμησης από το αρμόδιο δασαρχείο, ετοίμαζε την εγκατάσταση του στην περιοχή, προκειμένου να προβεί σε ξύλευση. 

Σημαντικός αριθμός κατοίκων των Πόρων μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γουλάρα, εμπόδισαν ειρηνικά την εγκατάσταση του εμπόρου ξυλείας που μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας απομακρύνθηκε προκειμένου ο Δήμος να ενημερωθεί για το θέμα.

Κατά τον έλεγχο των εγγράφων, με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι ..
η εγκυρότητα του συμβολαίου αγοράς της ιδιωτικής εταιρίας, τελούσε υπό δικαστική αμφισβήτηση και εκκρεμούσε εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από το εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από παραπομπή από τον Άρειο Πάγο.

Ακολούθησε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 η αποστολή εξωδίκου δήλωσης – διαμαρτυρίας της ιδιωτικής εταιρίας, απευθυνόμενη στο Δήμο Δίου – Ολύμπου και στο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γουλάρα. Μεταξύ άλλων ανακριβειών, παραπλανητικώς ανέφερε σε ότι αφορά την εκκρεμή δίκη <<… Κανένα από τα διάδικα μέρη, δηλαδή εμείς και το ελληνικό δημόσιο δεν έχουμε τη διάθεση να επανέλθουμε στο εφετείο στην υπόθεση αυτή, η οποία εξαφάνισε την εφετειακή απόφαση που αναγνώριζε ως άκυρα τα συμβόλαια με τα οποία αποκτήσαμε την κυριότητα…>>

Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος σε συνεργασία με τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου αμέσως ζήτησαν με έγγραφό την ανάκληση της απόφασης ξύλευσης.

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος, μετέβει στην Αθήνα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπου συνάντησε τη νομικό σύμβουλο του ΥΠΑΠΕΝ και συζήτησε διεξοδικά για το θέμα, υποβάλλοντας έγγραφο με το οποίο ζητούσε από την υπηρεσία την.. επίσπευση της δίκης (το έγγραφο βρίσκεται ανηρτημένο στην επίσημη σελίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου www. http://dion-olympos.gr/index.php/91-2014-11-23-20-56-36/231-2015-06-16-11-48-54 )

Στη συνέχεια έγινε επικοινωνία με τη Νομική Σύμβουλο που χειρίζεται το φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης στη Θεσσαλονίκη, η οποία ουδεμία σχετική ενημέρωση είχε για τη μη συνέχιση της δίκης και διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα υποβάλλει αίτηση προσδιορισμού νέας δικασίμου για την εκ νέου εκδίκαση της έφεσης.

Στη δίκη αυτή ο Δήμος Δίου – Ολύμπου σκοπεύει να ασκήσει παρέμβαση, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό τα όσα η ιδιωτική εταιρία ισχυρίζεται με το εξώδικό της. 

Καλούμε δημόσια, μετά την εξέλιξη αυτή, την ιδιωτική εταιρία η οποία φέρεται ως συνιδιοκτήτρια του δάσους των Πόρων να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια υλοτόμησης μέχρι να αποφανθούν τα Ελληνικά δικαστήρια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσος.

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.