# #

18 Ιουν 2015

Σύνταξη έξι χρόνια νωρίτερα στο δημόσιο...



Τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά στις συντάξεις φέρνει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σε διαβούλευση και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν ως και έξι έτη επιπλέον.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε ...
άδεια άνευ αποδοχών έλαβαν από την υπηρεσία. Με το νέο νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα ποσά που αναλογούν στα ασφαλιστικά ταμεία και είτε να αυξήσουν με τον τρόπο αυτό το ποσό της σύνταξής τους είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό δημόσιοι υπάλληλοι που είναι σε ηλικία 58 ή 59 ετών μπορούν αναγνωρίζοντας έτη να θεμελιώσουν δικαίωμα και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη χωρίς να περιμένουν τα νέα όρια που θα θεσπιστούν με το νέο ασφαλιστικό που θα έρθει σε λίγο καιρό.

Μπορούν να αναγνωριστούν άδεις για υπηρεσιακές ανάγκες, για σοβαρούς ιδιοτικούς λόγους, άδειες που δόθηκαν για επίσκεψη στο εξωτερικό λόγο εργασίας συζύγου, άδειες ανατροφής τέκνων κλπ.

Για όλα τα παραπάνω η αναγνώριση των συντάξιμων ετών γίνεται με την καταβολή από τον εργαζόμενο των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναγνώριση μάχιμου χρόνου για Πυροσβέστες και Αστυνομικούς
Με τις νέες διατάξεις παρέχεται το δικαίωμα αναγνώρισης των εξαμήνων πτητικής ενέργειας ή ενέργειας αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα, αλλά και η συμπλήρωση καταδυτικών εξαμήνων σε στελέχη των Ε.Δ. Της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Πλέον με το νέο νομοσχέδιο αυξάνεται και στο δημόσιο από τα 3 στα 5 έτη ο χρόνος διεκδίκησης αναδρομικών.

Με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά που επιδικάζονται υπέρ τους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.