# #

16 Ιουν 2015

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα Κυρίαρχος του Παιχνιδιού – Όπλο της τα Αποθεματικά

Η Ελλάδα Κυρίαρχος του Παιχνιδιού - Όπλο Μεγατόνων τα Αποθεματικά

Σήμερα, ο άνθρωπος που προέβλεψε πρώτος την κλοπή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποίησε για τις μεγάλες αναταράξεις που θα προκαλέσει η Χρεοκοπία της Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον και χωρίς τη «βοήθεια» των δανειστών της, αφού κρατά ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της…

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια άγρια ​​εβδομάδα. 
Η αστάθεια έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο οι πιο μεγάλες αναταρχές βρίσκονται μπροστά μας. Το κυρίαρχο γεγονός στον κόσμο είναι βέβαια η Ελλάδα, η οποία σιγά-σιγά στριμώχνεται σε μια χρεοκοπία λόγω του μεγάλου χρέους της (320 δις €), καθώς ζει μέρα με τη μέρα με την απειλή ενός τραπεζικού bail-in. Παράλληλα υπάρχει και το ...
Eurogroup, στο οποίο θα κριθούν πολλά», αναφέρει αρχικά ο James Turk.

Και συνεχίζει: «Εκεί, οι υπουργοί εξωτερικών έχουν μια καλή πιθανότητα να τραβήξουν τελικά το βύσμα από την Ελλάδα. Ωστόσο, Θα εξακολουθήσουν να επικεντρώνονται στην Ελλάδα, γιατί αποτελεί μια νάρκη που περιμένουν κάποιος να την πατήσει. 

Όταν το κάνουν, οι πολιτικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να ανατινάξουν το ευρώ και ίσως την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), γιατί έχει τόσο μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα σε σχέση με την κεφαλαιακή βάση της.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι οικονομικές αποφάσεις στην ΕΚΤ γίνονται για πολιτικούς λόγους. Οι πολιτικοί προσπαθούν να προσποιούνται ότι η ΕΚΤ μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί χρήμα από το πουθενά, δίνοντας στην Ελλάδα μια σανίδα σωτηρίας ρευστότητας. Αυτή η λανθασμένη σκέψη έχει συνέπειες, και η πραγματικότητα είναι έτοιμος να χτυπήσει το σπίτι, το οποίο θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

Ποια πλευρά είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;
Η Ελλάδα ή η λεγόμενη τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα κατέχει όλα τα χαρτιά.

Η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει έσοδα από φορολογικά έσοδα, ακόμη και στην εξασθενημένη οικονομική της κατάσταση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τις δεσμεύσεις των κοινωνικών δαπανών της, λόγω του βάρους του χρέους της.
Οι δανειστές έχουν αρνηθεί να χορηγήσουν στην Ελλάδα οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους, που ήταν ο βασικός άξονας της διαπραγματευτικής θέσης με την Τρόικα στην Ελλάδα.

Η Τρόικα είναι αντίθετη στην ελάφρυνση του χρέους, διότι αν προχωρήσει σε αυτή θα πρέπει να κάνει το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, γεγονός που θα είναι καταστροφικό γι’ αυτήν… Να σημειωθεί πως η Τρόικα ουσιαστικά αντιτίθεται στο κράτος πρόνοια…

Αυτό που θέλω να τονίσω όμως είναι πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη της. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί χωρίς το βάρος του χρέους (€ 320 δισεκατομμύρια) να κρέμεται πάνω από το κεφάλι της. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη στα πόδια της, όπως έχει κάνει επανειλημμένα σε όλη της την ιστορία.

Η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί και πάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μάλλον δεν θα το έκανε ούτως ή άλλως επειδή έχει μάθει το μάθημά της – το χρέος μπορεί να είναι ανεξέλεγκτο.

Και τελειώνοντας, ο Turk προχωρά σε μια μεγάλη αποκάλυψη:
Υπάρχει ένα τελευταίο σημείο σχετικά με την Ελλάδα αξίζει να αναφερθεί. Η Ελλάδα σαφώς προετοιμάζεται για μια χρεοκοπία. Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει ζητήσει από όλους τους Δήμους και άλλους κυβερνητικούς φορείς να της παραχωρήσουν τα διαθέσιμα μετρητά τους σε λογαριασμούς στην κεντρική τράπεζα.
Αυτό που αναφέρεται στα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι πως πρόκειται για έναν τρόπο, ώστε η κεντρική κυβέρνηση να πάρει στα χέρια της περισσότερα μετρητά, αλλά αυτό δεν είναι σωστό.

Γίνεται για να αποτρέψει την ΕΚΤ να λάβει τα μετρητά των κυβερνητικών οργάνων, όταν η κεντρική τράπεζα προχωρήσει στο bail-in στις ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες.

Με άλλα λόγια, σε ένα bail-in, η ΕΚΤ μπορεί να κατασχέσει τα ευρώ που κατατίθενται σε ιδιωτικές τράπεζες, αλλά όχι αυτά που κατατίθενται στην κεντρική τράπεζα. Έτσι, με την τοποθέτηση καταθέσεων στην κεντρική τράπεζα, οι κυβερνητικοί φορείς στην Ελλάδα μπορούν να κρατήσουν τα χρήματά τους μακριά από τις δαγκάνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Αυτό το γεγονός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις ότι η Ελλάδα – και όχι η τρόικα – αποτελεί την κυρίαρχο του παιχνιδιούπ».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.