# #

14 Ιουν 2015

Τι αποκαλύπτει ο Μιχάλης Ιγνατίου για τη στάση Καραμανλή στις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ


Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή» ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου τονίζει ότι τα μηνύματα για τον εκτροχιασμό της οικονομίας είχαν φτάσει εγκαίρως. 

Η κυβέρνηση Καραμανλή όμως... προτίμησε να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σπαταλά τον βίο της δεύτερης θητείας της μέρα μέρα, εβδομάδα εβδομάδα. 

Χωρίς να αντιδρά, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις, αγνοώντας τις συστάσεις για τη λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την ελληνική οικονομία από το χείλος του γκρεμού, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο.

Στη προδημοσίευση του βιβλίου  η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «αν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει άλλοθι για το πώς χειρίστηκε την οικονομική κρίση, από το προεκλογικό "λεφτά υπάρχουν" μέχρι την πανηγυρική είσοδο στο Μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό του ΔΝΤ - Ευρωζώνης, το βιβλίο του Μ. Ιγνατίου αποκαλύπτει τη δραματική πορεία που είχε προηγηθεί. Εκεί που ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή έχει άλλοθι για την απόλυτη εγκατάλειψη της χώρας σε έναν κατηφορικό δρόμο προς την καταστροφή».

Στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται- με βάση τις αποκαλύψεις του βιβλίου- ότι για την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο: 
προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, με εξαγγελίες για μείωση μισθών, επεδίωκε την ήττα της. Γιατί ήδη γνώριζε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας είχε ενεργοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.