# #

16 Ιουν 2015

Παλαιοί Πόροι Πιερίας....Εδώ ο χρόνος σταματά

Παλαιοί Πόροι ή Πούρλια στην ορεινή Πιερία

Βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω του εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (κόμβος Πλαταμώνα).

Ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και γάργαρα νερά, στέκει το μικρό γραφικό χωριό, που πολλά από τα σπίτια του χρονολογούνται τον 18 αιώνα. 
Εδώ όπου ..
ο χρόνος σταματά και οι μύθοι με τα ξωτικά και τις νύμφες αρχίζουν, ο επισκέπτης αποζημιώνεται από την εγκάρδια υποδοχή των κατοίκων, τα τοπικά εδέσματα στα γραφικά ταβερνάκια και τη φιλοξενία πέτρινων καταλυμάτων που διατηρούν αυστηρά την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. 



Ξωκλήσια διάσπαρτα σε κορφές και ρεματιές, μονοπάτια στην απάτητη φύση, πέτρινα καλντερίμια και ένα πυκνό δάσος από πλατάνια, πεύκα, κουμαριές, ερυθρελάτη και καστανιές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εραστών του βουνού. 



Ιδανικός προορισμός για πεζοπόρους, ποδηλάτες βουνού, φυσιολάτρες και δραπέτες της καθημερινότητας. Σαν ο δρόμος σας φέρει στην Πούρλια μην ξεχάσετε να γευτείτε τα γλυκά του κουταλιού, τις πίτες, το αρνάκι με σπανάκι, και το αγριογούρουνο στη γάστρα.

Εξορμήσεις
Από το χωριό και γύρω από αυτό ξεκινούν πολλά χαρτογραφημένα, διεθνή και εθνικά μονοπάτια όπως το Ε4 και 02. Για όσους αγαπούν την πεζοπορία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.