# #

19 Ιουν 2015

3.000 άτομα που συγκέντρωσαν στο κάλεσμα τους οι εγχώριοι εκπρόσωποι των δανειστών , με τσάντες Louis Vuitton, παπούτσια Prada και χρυσά δακτυλίδια στα χέρια… επανάσταση δεν μπορούν να κάνουν.


Επικίνδυνες καταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας δημιουργούν οι εγχώριοι εκπρόσωποι των δανειστών, τη στιγμή που η κυβέρνηση διεξάγει διαπραγματεύσεις και κάνει μία προσπάθεια να δοθεί οριστική λύση στην οικονομική κρίση με «κούρεμα» του χρέους. 

Tα συμφέροντα, που υποκινούνται από το εξωτερικό, έφτασαν χθες να αποπειραθούν να στήσουν σκηνικό πλατείας Μεϊντάν στην πλατεία Συντάγματος με οργανωμένη έφοδο στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
 
Αφού έγινε μία πρωτοφανής κινητοποίηση, μέσω κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των πολιτικών γραφείων εκπροσώπων των μνημονιακών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, να μαζευτεί ένας αριθμός κόσμου στην πλατεία Συντάγματος, στη συνέχεια οι… συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και το βεβήλωσαν, υψώνοντας σημαίες της «πεθαμένης» τρόικα. 
 
Το έπραξαν μάλιστα με την παρότρυνση ή τουλάχιστον την ανοχή κάποιων, που πριν μερικούς μήνες υπέγραφαν τα μνημόνια εξαθλίωσης του ελληνικού λαού με υπαγορευμένες τις πολιτικές υποδούλωσης της χώρας και δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας. Είναι οι ίδιοι που το υποστηρίζουν και σήμερα μετ’ επιτάσεως μέσω των καναλιών των νταβατζήδων και των αρχιερέων της διαπλοκής. 
 
Και δεν έφτασαν μόνο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αλλά ανέβηκαν και πάνω από αυτό, στον προαύλιο χώρο της Βουλής, λίγο πριν κάποιος δώσει το σύνθημα να εισβάλουν και μέσα σε αυτή. Μπορεί να μην έγινε χθες, αλλά μπορεί να συμβεί την επόμενη φορά… 
 
Και στο σημείο αυτό οι ευθύνες του Φρούραρχου της Βουλής είναι τεράστιες. Δεν μπορεί οι συγκεντρωμένοι να υψώνουν σημαίες πάνω από τα κεφάλια των Ευζώνων, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και οι αστυνομικοί να τους αφήνουν να το κάνουν ανενόχλητοι. 
 
Αυτό που έγινε στην πλατεία Συντάγματος ήταν μία οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης με μεθόδους «πορτοκαλί» επανάστασης, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά αγωνίζονται ενάντια στα ισχυρά συμφέροντα των δανειστών που θέλουν να επιβάλουν νέα Κατοχή στην Ελλάδα. 
 
Απέτυχε, όμως, η απόπειρα να γίνει η πλατεία Συντάγματος πλατεία Μεϊντάν γιατί απλά οι μνημονιακές δυνάμεις δεν έχουν απήχηση στην κοινωνία. Τα περίπου 3.000 άτομα που συγκέντρωσαν στο κάλεσμα τους τα μνημονιακά κόμματα, με τσάντες Louis Vuitton, παπούτσια Prada και χρυσά δακτυλίδια στα χέρια… επανάσταση δεν μπορούν να κάνουν.  
 
Εκείνο, όμως, που κατάφεραν ήταν να γίνει μία πρόβα εισβολής στο Κοινοβούλιο, αφού κάποιοι επεξεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια δήθεν με το πρόσχημα της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ποιος έχει θέσει τέτοιο θέμα; Η κυβέρνηση δίνει αγώνα να παραμείνει στο ευρώ προασπίζοντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. 
 
Άλλοι είναι αυτοί που υπονομεύουν συστηματικά την κυβέρνηση και παίζουν τα παιχνίδια των άθλιων δανειστών πότε κάνοντας λόγο για κλείσιμο τραπεζών, πότε για μη πληρωμή μισθών και συντάξεων και πότε για capital controls. Κάτι που έχει οδηγήσει σε μεγάλες εκροές καταθέσεων και ασφαλώς η κινδυνολογία δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στους πολίτες.
 
Ήταν οι ίδιοι που βρέθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος για να υπερασπιστούν και να προβάλουν τί; Μήπως να κάνει πίσω η κυβέρνηση και να υπογράψει μία συνθηκολόγηση ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα των δανειστών;  
 
 defencenet.gr 

1 σχόλιο:

  1. τα κατσαρολικά της βενεζουέλας ηρθαν και στο ελλαντα
    https://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2015/03/19/%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.