# #

18 Ιουν 2015

Ο Σύριζα στην κυβέρνηση, τα ΜΜΕ στην εξουσία.


«Οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο»,

Πρόδρομος "Μποδοσάκης" Αθανασιάδης
_______________________________________

Άστραψε και βρόντηξε ο αντικειμενικός υπάλληλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Ν. Χατζηνικολάου, στο αποψινό κεντρικό δελτίο του (παράνομου και χρεοκοπημένου) STAR, το οποίο παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα, που μοιάζει περισσότερο με καθυστερημένη και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, παρά με δημοσιογράφο. 
Ο Ν. Χατζηνικολάου, υπερασπιζόμενος το Στουρνάρα την έπεσε, κατά το κοινώς λεγόμενο, στην ...Κωσταντοπούλου, διότι επέστρεψε – ως απαράδεκτη- την έκθεση του αρχιαπατεώνα τραπεζίτη, κάτι το οποίο είναι παράτυπο (!) και κείται εκτός ορίων της αρμοδιότητάς της! Τέτοια προσήλωση στη νομιμότητα!

Ο Ν. Χατζηνικολάου όμως δεν έμεινε εκεί. 
Επετίμησε την κυβέρνηση, διότι «στενοχωρεί» τους Αμερικανούς συμμάχους, μολονότι αυτοί μας έχουν στην καρδιά τους και θέλουν να μας βοηθήσουν, αφού –όπως ισχυρίστηκε ο... έγκριτος δημοσιογράφος-  τόλμησε να νομοθετήσει(βραχιολάκια, Ξηρός κλπ) χωρίς να ρωτήσει την Πρεσβεία στη Β. Σοφίας και να κάνει... κόγξες σχετικά με τις κυρώσεις των νεοναζί της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.  

Που είδε όμως ο Χατζηνικολάου τις κόγξες και την απροθυμία της κυβέρνησης να συνδράμει τις επιλογές του ΝΑΤΟ; Μάλλον στον ύπνο του. Απλώς, υπενθυμίζει στο πόπολο και στη βάση του Σύριζα, για το που πρέπει να πάει το πράγμα.

Άστραψαν και βρόντηξαν επίσης το πρωί  στο megaλο κωλοχανείο ο Καμπουράκης, ο Οικονομέας κι η κόκκινη Λιάνα, υπερασπιζόμενοι τον...χιλιοτιμημένο δημοσιογραφικό κλάδο, διότι ο Π. Ρουμελιώτης έκανε δηλώσεις περί δημοσιογράφων, που τα’ παιρναν αδρά από την τέως τρόικα και νυν θεσμούς, προκειμένου η –άνευ πολέμου- κατοχή της Ελλάδας να επιβληθεί αβρόχοις ποσί. 


Κωμικοτραγική μορφή της παρέας, ο Κριτσωτάκης του Σύριζα, ο οποίος προσπαθούσε να τηρήσει ουδέτερη στάση και να κάνει τον καλό με όλους, με «ναι μεν αλλά», «όχι λάσπη στον ανεμιστήρα», «να διερευνηθούν οι καταγγελίες» και άλλα τέτοια γελοία. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ελπίδα περί ξεβρωμίσματος των τηλεοπτικών συχνοτήτων από τη μαφία και την αλητεία αποτελεί όναρ θερινής νυκτός...

Γιατί όμως τα κανάλια εξακολουθούν να ξεσαλώνουν; 
Η ηγεσία του Σύριζα έχει προχωρήσει στην πολιτική επιλογή της συμμαχίας με τα κανάλια της διαπλοκής και της αποικιοκρατίας, προκειμένου να καταπνίξει κάθε διαφορετική- κριτική άποψη σχετικά με τις επιλογές της. Κράτα με να σε κρατώ. Εγώ σ΄αφήνω να εξακολουθείς την κατοχική προπαγάνδα και να ξεκοκαλίζεις τα θαλασσοδάνεια κι εσύ στηρίζεις τις βασικές μου επιλογές και προβάλλεις συγκεκριμένα στελέχη μου (Πανούσης, Παπαδημούλης κλπ), προκειμένου να μείνω στο λουφέ της κυβέρνησης. 

Κι όταν λέμε «κάθε διαφορετική- κριτική άποψη», δεν εννοούμε φυσικά την «αριστερή» πλατφόρμα του Λαφαζάνη, ούτε τις «επαναστατικές» συνιστώσες. Αυτοί παίζουν άριστα το παιχνίδι, που έπαιζαν στη δεκαετία του ‘80 οι Λαλιώτηδες κι οι άλλοι «επαναστάτες» του ΠΑΣΟΚ: Την αποχαύνωση και τον αποπροσανατολισμό της αντιδρώσας κοινωνικής βάσης, με  την αυταπάτη της ενότητας και του κομματικού πατριωτισμού.

Η βάση και κάποια εκ των μεσαίων στελεχών του Σύριζα «βράζουν», όπως άλλωστε ολόκληρη η κοινωνία. Κι εδώ είναι που εδράζεται η παραπάνω συμμαχική επιλογή της ηγεσίας. Γι αυτό τα στελέχη κι οι υπουργοί της κυβέρνησης χαριεντίζονται καθημερινά με το μηντιακό υπόκοσμο στις οθόνες.    


Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου! 

askordoulakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.