# #

19 Ιουν 2015

Σε "κατάσταση πανικού" ο Στουρνάρας διότι....

Η Ζωή καλεί τον Στουρνάρα την Δευτέρα στη Βουλή

Την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την ερχόμενη Δευτέρα, θα κινείται στην «λεπτή, κόκκινη γραμμή» του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής καλείται να...
παρουσιαστεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας με δημοσιογράφους η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα λάβει κλήση ώστε να παραστεί την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι προκειμένου να καταθέσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2012, του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία Siemens. «Υπάρχουν και συνέπειες αν δεν έρθει», ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν ρωτήθηκε σχετικά με την περίπτωση να μην εμφανιστεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή ο Γιάννης Στουρνάρας.
«Όνειρο θερινής νυκτός», ο τίτλος του κλασικού έργου του Σαίξπηρ, ήταν το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ενδεχόμενο να συνεδριάσει η Βουλή το επόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» μιας συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σχολιάζοντας ένα «τιτίβισμα» του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο twitter που επιδοκίμαζε την κινητοποίηση πολιτών το απόγευμα της Πέμπτης, η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αύριο να είναι μια άλλη κυβέρνηση». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας», αναφέροντας ωστόσο πως «η Βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους»...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος τόνισε, για ακόμη μια φορά, ότι αυτό είναι παράνομο, υποστηρίζοντας ότι η αποπληρωμή του συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι την Δευτέρα θα ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους την ώρα που, όπως είπε, ο σχεδιασμός προβλέπει πρωτοβουλίες σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.