# #

14 Ιουν 2015

Οι αριστεροί, οι έμπρακτοι αρνητές του Ξενίου Διός...

Η απολογία του ΔΝΤ




«Η Ελλάδα είναι η χειρότερη εμπειρία μας», δήλωσαν κύκλοι του ΔΝΤ στα διεθνή πρακτορεία. 

Θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι ομιλούν για εμπειρία ερωτική, αυτός ο άτιμος ο Βρασίδας με κατέστρεψε,  μου έφαγε τα καλύτερά μου χρόνια. 

Δεν είναι ερωτικό το ζήτημα, είναι βαθιά πολιτικό,  όταν ομιλεί για κακές εμπειρίες το ΔΝΤ, εννοεί ότι «έρχεται σε δύσκολη θέση από τις κατηγορίες των αριστερών υπουργών της Αθήνας  ότι απαιτεί περικοπές στις συντάξεις των φτωχότερων συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και ότι αρνείται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας».


Είναι κακοί και αγενείς οι αριστεροί υπουργοί της Αθήνας. 
Σε αντίθεση με τους δεξιούς και πασόκους υπουργούς, που το είχανε το ΔΝΤ στα πούπουλα, μέλι έσταζε το στόμα τους, κάθε φορά που μιλούσαν για τον Στρος Καν, την Λαγκάρντ, τον Μπλανσάρ. 

Ήτανε και φιλόξενοι οι δεξιοί και οι πασόκοι, ορθάνοιχτες ήταν οι πόρτες των υπουργείων και των πρωθυπουργείων, σαν στο σπίτι τους μπαινόβγαιναν ο Τόμσεν και ο Γκογιάλ. 

Οι αριστεροί, έμπρακτοι  αρνητές του Ξενίου Διός, τους στρίμωξαν τους δουνουτούδες στα ξενοδοχεία, για να δουν από κοντά υπουργό πρέπει να στηθούν έξω από την Βουλή μεταμφιεσμένοι σε αζαλέες.

Η είδηση δεν είναι οι κόνξες για την χειρότερη  σχέση  και τα λοιπά ευτράπελα. 

Η είδηση είναι ότι το ΔΝΤ,  το μεγάλο και τρανό IMF, που στο διάβα του τρέμει ο πλανήτης, ένοιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για το ΕΚΑΣ και τα εργασιακά. 

Ένιωσαν την ανάγκη να δηλώσουν ότι εμείς δεν είμαστε τόσο ανάλγητοι,  ώστε να ζητάμε την εξόντωση των χαμηλοσυνταξιούχων της Ελλάδας, ότι δεν είμαστε τόσο μοβόροι, ώστε να στερήσουμε από τους Έλληνες τους γλίσχρους μισθούς τους. 

Η αντιπρότασή τους, βέβαια,  είναι και ανάλγητη και μοβόρα.  
«Το πως ακριβώς θα το πετύχουν αυτό οι Έλληνες, εξαρτάται από τους ίδιους, το Ταμείο απλά λέει ότι αν δεν εξοικονομήσεις δαπάνες με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να το κάνεις με έναν άλλο». 
Εμείς σας ζητάμε να βρείτε 3,6 δις ευρώ σε έξι μήνες, το πώς θα τα βρείτε είναι δικό σας ζήτημα, κόψτε το λαιμό σας, πουλήστε τα νεφρά σας, στείλτε τα παιδιά σας δούλους σε γαλέρες.

Ακόμη κι έτσι, η ανάγκη των ρομποτοποιημένων γραφειοκρατών να απολογηθούν για τους μισθούς και τις συντάξεις είναι μείζον πολιτικό γεγονός. Η Ελλάδα είναι πλέον στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ό, τι γίνεται και λέγεται φτάνει στα πέρατα της γης, στην Αυστραλία, στην Ταϊλάνδη, στο Κογκό. 

Ουδείς μπορεί να κάνει ή να πει κάτι καλό ή κακό για την Ελλάδα χωρίς να λογοδοτήσει- και για το καλό και για το κακό-  στην παγκόσμια κοινή γνώμη και τούτο είναι μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιτυχία πρωτίστως του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, που από τις 25 Ιανουαρίου όργωσαν τον πλανήτη, λοιδορούμενοι από τους έξω και από τους μέσα, που ενίοτε είναι χειρότεροι από τους έξω.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.