# #

18 Ιουν 2015

Die Welt: Τσίπρας και Βαρουφάκης «είναι μάλλον οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη»

Την θέση ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης «είναι μάλλον οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη» διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως «το σχέδιο Τσίπρα θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ» ενώ διερωτάται γιατί δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν προλάβαινε να φτάσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες ή ..
στο Βερολίνο και αμέσως εξέφραζε τη διάθεσή του για συμβιβασμό. Με το που επέστρεφε στην Αθήνα, διαλαλούσε και πάλι τη γνωστή, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί του. Οφείλεται σε αδυναμία να επιβάλει τον συμβιβασμό στο εσωτερικό της χώρας του; Οφείλεται σε ανικανότητα;

Ή μήπως ο Τσίπρας κάνει απλώς ελιγμούς τακτικής, ώστε να του δώσουν στο τέλος μία ευκαιρία για την ʻπολιτική λύσηʼ που ο ίδιος επιθυμεί;» αναφέρει η Die Welt, υπογραμμίζοντας πως μάλλον το τελευταίο συμβαίνει.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο οξυδερκής υπουργός του των Οικονομικών δεν είναι θερμοκέφαλοι.

Είναι ψυχροί αναλυτές της γερμανικής ψυχοσύνθεσης. Παρατηρούν με νηφαλιότητα τον φόβο να διαβρώνει τη γερμανική ψυχή και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Είναι λάθος αυτό που συνεχώς διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες, ότι δηλαδή οι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση.

Επί του παρόντος είναι μάλλον οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη» καταλήγει το δημοσίευμα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.