# #

7 Μαρ 2015

Τον Βαγγέλη Βενιζέλο για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προτείνει η ΟΝΝΕΔ


Εσωκομματική βόμβα που τάραξε τα νερά της συντηρητικής παράταξης, προκάλεσε η πρόταση της ΟΝΝΕΔ για αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά από τον Βαγγέλη Βενιζέλο στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
«Όπως είναι γνωστό, σε μερικούς μήνες από τώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν θα είναι πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούμε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης έχει όλα τα εφόδια για να αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του κόμματός μας από το κομμουνιστικό μπουλούκι του...
Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε ανεπίσημο έγγραφό της που μοιράστηκε έξω από τη βουλή, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.
Πολλοί νέοι φίλοι της ΝΔ και μέλη της ΟΝΝΕΔ δηλώνουν διαρκώς εδώ και τρία χρόνια πως οι μοναδικοί λόγοι για τους οποίους ακολούθησαν το κόμμα είναι οι εκδρομές στη Μύκονο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
«Ο Βαγγέλης είναι ο αρχηγός που έπρεπε να έχουμε. Με τη στάση του από το 2009 και μετά έδειξε πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας σωστός δεξιός», είπε νεαρός ΟΝΝΕΔίτης το βράδυ πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία μετά από χρόνια θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν οι βουλευτές του κόμματος.
Πολλοί βουλευτές της ΝΔ έδειχναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν το λόγο στις ΚΟ του κόμματος επί αρχηγίας Αντώνη Σαμαρά, όμως δεν ήθελαν να δείξουν τη δυσφορία τους παραέξω επειδή ανέμεναν την ημέρα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα αποφάσιζε να αφήσει το ΠΑΣΟΚ για να στρέψει το βλέμμα του στο κόμμα που πραγματικά τον εκφράζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος φέρεται να καλοβλέπει τη μεταγραφή του στη ΝΔ ως πρόεδρός της, καθώς ούτε έχει δηλώσει ποτέ στη ζωή του πως «δεν θα πάει ακόμη κι αν τον κάνουν αρχηγό» -όπως ο Αντώνης Σαμαράς- ούτε διατηρεί και πολλές ελπίδες να ξαναμπεί στη βουλή με το ΠΑΣΟΚ όταν γίνουν εθνικές εκλογές.
Άλλωστε, ακόμη κι ο Βασίλης Λεβέντης τον πέρασε στις πρόσφατες εκλογές στην περιφέρεια όπου ο ίδιος πολιτεύεται, στη Θεσσαλονίκη.
Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις αλλά και την προοπτική να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά ή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι σχεδόν βέβαιος ότι δύο μόνο δρόμοι υπάρχουν για να γλιτώσει το κακό: 
Είτε να γίνει αρχηγός της ΝΔ, είτε να τον κάνει ο Τσίπρας επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κι επειδή δεν υπάρχουν –ακόμη- σοβαρές ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο ισχυρές τάσεις αυτοκτονίας (παρά την επιλογή Παυλόπουλου), η προοπτική του Βαγγέλη Βενιζέλου να τραγουδά «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία», φαντάζει μονόδρομος.
polyfimoss.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.