# #

3 Μαρ 2015

Γερμανοί και ντόπια εξωθεσμικά κέντρα(τα γνωστά λαμόγια δηλαδή) εκβιάζουν με στραγγαλισμό της οικονομίας... ΠΑΝΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ



ΣΕ πλήρη εξέλιξη βρίσκεται «σκοτεινό σχέδιο» με στόχο την πλήρη υποταγή ή την πολιτική εξόντωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησης.

Σχέδιο στο οποίο έχουν συνασπιστεί ξένες και εγχώριες δυνάμεις, θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα που επιθυμούν την παράταση των Μνημονίων και της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Στην προσπάθειά τους να πετύχουν τον στόχο τους τα πάσης φύσεως «κέντρα» χρησιμοποιούν το όπλο της οικονομικής ασφυξίας, με τη φραγή όλων των πιθανών πηγών χρηματοδότησης της χώρας μας.

Επί της ουσίας, πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και την εξωθούν στην υπογραφή ενός νέου Μνημονίου, με δυσβάστακτους όρους. Πιέσεις που συνοδεύονται είτε από τα συνήθη καταστροφικά σενάρια για πιστωτικό γεγονός, είτε από φήμες για πολιτικές ανατροπές και οικουμενικές κυβερνήσεις, με αλλαγή πρωθυπουργού. 

Στην «ανίερη συμμαχία» έχουν ενταχθεί τις τελευταίες ημέρες και τα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης, τα τηλεοπτικά κυρίως, καθώς οι ιδιοκτήτες τους τελούν σε κατάσταση πανικού μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημοπράτηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων και έλεγχο των οικονομικών τους (χρέη - δάνεια) αλλά και την ...ανακοίνωση για επανασύσταση της ΕΡΤ. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς είχε μιλήσει για «θεσμικά και παραθεσμικά κέντρα που υπονομεύουν την κυβέρνηση», δεσμευόμενος ότι εν ευθέτω χρόνω θα αποκαλύψει ονόματα και θα καταγγείλει συγκεκριμένες πρακτικές.

«Δεν υποτάσσομαι»

Το «μήνυμα» των δυνάμεων, εντός και εκτός επικράτειας, που έχουν συνασπιστεί εναντίον της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα είναι συγκεκριμένο: «Ή θα υποταχθείτε και θα τηρήσετε τις εντολές μας ή σας τραβάμε τα σωληνάκια και η Ελλάδα πεθαίνει από (οικονομική) ασφυξία».

Εξίσου σαφής και κατηγορηματική, όμως, είναι και η απάντηση του Αλ. Τσίπρα: «Δεν υποτάσσομαι. Προχωράω στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος. Έχω τη στήριξη του ελληνικού λαού».
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακά:
Πάνω από το 70% των Ελλήνων αποδέχεται και εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ συμφωνεί και με το περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup. Ακόμη, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 47,6% και προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 27 μονάδες διαφορά. 

Παράλληλα με τη δήλωση ανυποταγής, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την άμεση προώθηση και υλοποίηση μιας σειράς προεκλογικών εξαγγελιών, ορισμένες εκ των οποίων κινούνται στα όρια των μονομερών ενεργειών.

Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να κάνει πιο ευκρινές το μήνυμά του προς όλους τους... ενδιαφερομένους: Ότι θα κυβερνήσει τη χώρα ανεξάρτητα από πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς, με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. «Τα Μνημόνια τελείωσαν στις 25 Γενάρη», υπογράμμισε.

«Βεντέτα» Σόιμπλε

Η δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ότι οι δανειστές μέσω του χρηματοδοτικού κενού πιέζουν την Ελλάδα να προχωρήσει άρον άρον στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που περιλαμβάνει η συμφωνία στο Eurogroup δεν εξέπληξε πολλούς. Αντίθετα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις για τα «σκοτεινά σχέδια» που εξυφαίνονται στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και σε άλλα κέντρα εντός και εκτός Ευρώπης, με απώτερο στόχο μέσω της οικονομικής ασφυξίας να επιτύχουν την πλήρη υποταγή της Αθήνας. Η στάση του Β. Σόιμπλε και οι αλλεπάλληλες εξόχως προκλητικές όσο και εκβιαστικές δηλώσεις του δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες. 

Έφτασε στο σημείο, μιλώντας για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να απειλεί την Ελλάδα ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αν δεν τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της και στη συνέχεια ότι αν δεν αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ θα ακυρωθεί αυτόματα η συμφωνία στο Eurogroup.

Είναι διάχυτη πλέον η εντύπωση ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κινείται στη βάση μιας «βεντέτας» με την κυβέρνηση και τον Γ. Βαρουφάκη, διακατέχεται από εμμονές και εμπάθειες και ενεργεί με καθαρά ρεβανσιστική διάθεση.

Από κοντά και ο Μ. Ντράγκι, που διεμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να δέχεται εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα αν και εφόσον η χώρα μας τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.


Παράλληλα, οι δανειστές «απαγόρευσαν» ρητά στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων πέραν του ποσού που δικαιούται, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι κλειστές όλες οι πηγές χρηματοδότησης.

Στο μεταξύ, και το ΔΝΤ, επικαλούμενο τον κανονισμό λειτουργίας, αρνείται να δώσει στη χώρα μας παράταση ολίγων ημερών ή εβδομάδων για την αποπληρωμή της δόσης του Μαρτίου. Ενώ, όπως επισημαίνουν οικονομικοί παράγοντες, αν ήθελε η ηγεσία του Ταμείου θα μπορούσε να βρει το «παραθυράκι» και να παρακάμψει τις σχετικές διαδικασίες. Στην κυβέρνηση είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τη στάση αυτή του ΔΝΤ βρίσκεται -ποιος άλλος;- η Γερμανία και ο Β. Σόιμπλε, αλλά και ντόπιοι κουκουλοφόροι. 


Φιλολαϊκά μέτρα

Επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη αντοχή στις ασφυκτικές πιέσεις (οι προκάτοχοί του υποχωρούσαν πριν καν αντισταθούν), ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μέτρα όπως η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος και σίτισης σε 300.000 πολίτες και η εκκίνηση του προγράμματος στέγασης 30.000 αστέγων.

Ακόμη, εξήγγειλε τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ταυτόχρονη άρση του αυτοφώρου για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι 50.000 ευρώ.

Αυτήν την εβδομάδα επίσης θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.