# #

4 Μαρ 2015

Το 70,3% θεωρεί τη νέα συμφωνία καλύτερη απ’την προηγούμενη


proti.jpg
Προβάδισμα περίπου 20 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση όσον αφορά την πρόθεση ψήφου. 
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ! 
Ακολουθούν,
το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%,  το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

prothesi-xifou.jpg
Στην ερώτηση «ποιες δύο λέξεις σας εκφράζουν προσωπικά περισσότερο ως Έλληνα για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης»: το 51, 8% απαντά ελπίδα, το 24,9% λέει περηφάνια και το 8,8% αισθάνεται αυτοπεποίθηση.
Αντιθέτως, το 49,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αισθάνεται ανησυχία, το 24,4% δηλώνει ότι φοβάται, ενώ 12 στους 100 Έλληνες λένε πως ντρέπονται για τη στάση της νέας κυβέρνησης. Υπάρχει και ένα 0,3% που αποφεύγει να απαντήσει.
defteri.jpg
Όσον αφορά στο ερώτημα "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα" η εικόνα σύμφωνα με την έρευνα της MRB έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με την προεκλογική περίοδο! 
Πιο συγκεκριμένα, για το 55,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ένα 22,9 % εξακολουθεί να πιστεύει περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5%κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».
triti.jpg
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ διαφορετική εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων.
tetarti.jpg
Για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (71,9%) ο Αλέξης Τσίπρας τα πάει μια χαρά. Ωστόσο, ένα 24,9% δεν βλέπει με καλό μάτι τα έως τώρα πεπραγμένα του πρωθυπουργού
Τι συμβαίνει όμως με τον δημοφιλή Γιάνη Βαρουφάκη; Οι χειρισμοί Βαρουφάκη αξιολογούνται θετικά για το 70,4%. Για αρκετούς Έλληνες (ποσοστό 24,6%) ωστόσο, όπως φαίνεται από την δημοσκόπηση,  τα «ουάου» του κυρίου Βαρουφάκη δεν περνάνε!!!
pembti.jpg
Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», όπως φαίνεται και στην παρακάτω κάρτα, η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη, ωστόσο, άποψη έχουν περίπου 20 στους 100 Έλληνες (ποσοστό 19,7%), οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη!

kaliteri.jpg
Για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (39,1%), η νέα συμφωνία, σε αντίθεση με όσα διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί  ή μάλλον αποτελεί συνέχιση του μνημονίου. Τρεις στους 10 Έλληνες (ποσοστό 31,2%), όπως φαίνεται και στην κάρτα που ακολουθεί, βλέπουν τη συμφωνία σαν πραγματικά κάτι καινούργιο!
ogdoi.jpg
Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την ασφάλεια των καταθέσεων και την παραμονή της χώρας στο ευρώ και όπως φαίνεται από την παρακάτω κάρτα, δεν συμφωνεί με εκείνους που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκληρύνει την στάση της προς τους εταίρους  ακόμη και αν αυτό οδηγήσει σε grexit ή περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων. 
Αναλυτικότερα, στην ερώτηση "Εσείς θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/ δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ" το 59,8% απαντάει "σίγουρα όχι" ή "μάλλον όχι". Την ίδια ώρα ένα ποσοστό 38,4% απαντάει "σίγουρα ναι" ή "μάλλον ναι". Όσον αφορά την ερώτηση "εσείς προσωπικά θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/ δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει άμεσα περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων" το 44,2% απαντάει "σίγουρα ναι" ή "μάλλον ναι", την ώρα που ένα 52,2% λέει "σίγουρα όχι" ή "μάλλον όχι".
deka.jpg
Σύμφωνα με την έρευνα, το 57,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες θα δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα στην κυβέρνηση, με το 38,7% να εκφράζει ωστόσο αντίθετη γνώμη.
ennia.jpg
http://alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.