# #

7 Μαρ 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ... ΑΝ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

«ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ



Στο στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί τις τελευταίες μέρες, ώρες, αγανάκτηση. 
Από τη μια η εκβιαστική στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως προέκυψε από την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. , από την άλλη οι εκβιαστικές πιέσεις των εταίρων ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, με στόχο ουσιαστικά η κυβέρνηση να ακυρώσει στην πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εκρηκτικό.
Σε αυτά προστίθεται, η προκλητική στάση των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στο κλίμα τρομολαγνείας που ..
δημιουργούν οι εταίροι.
«Τη Δευτέρα θα κριθούν πολλά», κατά τον ίδιο συνεργάτη του πρωθυπουργού. Πρόκειται για ένα κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο η Ελλάδα θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις, ορισμένες εκ των οποίων κοστολογημένες.
Ωστόσο ο ίδιος μας τόνισε ότι «δεν θα ξεπεράσουμε τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει και μάλιστα ενώπιον του ελληνικού λαού, δεν θα ακυρώσουμε το πρόγραμμά μας».

Αυτό σημαίνει πως ο Γ. Βαρουφάκης και τη Δευτέρα αλλά και γενικότερα στη συνολικότερη διαπραγμάτευση έχει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις, τα όρια των «κόκκινων γραμμών» και τα σημεία πέραν των οποίων δεν θα κάνει πίσω.
Βεβαίως πάει και με εναλλακτικές προτάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση εντασσόμενες στην προαναφερθείσα κεντρική κατεύθυνση.
Σε απανωτές συσκέψεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχει εκτιμηθεί, ότι δεν αποκλείεται κάποια κέντρα εντός κι εκτός Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με κέντρα στην Ευρώπη (ορατά και προβλέψιμα…) ίσως θελήσουν να οδηγήσουν τις εξελίξεις στα άκρα.
Αυτή μάλιστα είναι και άποψη και του Αλ. Τσίπρα.
Όταν ρωτήσαμε το συνεργάτη του «τι κάνετε σε μια τέτοια εξέλιξη», μας απάντησε ότι «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα προσφυγής στο λαό»!
Μας διευκρίνισε πάντως, ότι όταν κάνει λόγο για «προσφυγή στο λαό» δεν αναφέρεται σε εκλογές, αλλά σε δημοψήφισμα, μέσω του οποίου ο λαός θα αποφανθεί για το είδος της σχέσης που επιθυμεί με τους εταίρους, για το περιεχόμενό της, για τις αξιώσεις που αποκτούν ακόμα και ιταμή, εκβιαστική μορφή.
«Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας», ήταν η κατάληξη της τοποθέτησής του, με την υπογράμμιση ότι πλανώνται πλάνην οικτράν αν πιστεύουν πως η κυβέρνηση λειτουργεί «βλέποντας και κάνοντας» και χωρίς εναλλακτικές θέσεις…


www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.