# #

27 Ιουν 2014

H Αριστερά δεν είναι σχολή καλογραιών...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Εντάξει, δεν είναι και κάνας πρωτότυπος τίτλος, αλλά εγώ τώρα τον βιώνω. Η κατάσταση πλέον είναι εντελώς παπαράτσι. Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στο γεύμα Σαμαρά – Σόιμπλε στη Λισαβόνα συζητήθηκε «το κυβερνητικό σχέδιο για φοροελαφρύνσεις και η στροφή στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται ενώ έγινε και διεξοδική συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους». Μας πλάσαραν και αυτή τη φωτογραφία.
samaras-soible14127740-thumb-medium
Μία φωτογραφία που όσο και να τη φτιάξεις για να δείχνει «σοβαρή», θυμίζει παπαράτσι.
kartesios210614-1
Σε αυτή τη φωτογραφία, λοιπόν, εγώ βλέπω τον Σόιμπλε να προσπαθεί να φάει και τον Σαμαρά σαν..
επίμονο θαυμαστή να πιέζει για ένα αυτόγραφο.
Αυτή η φωτογραφία συνόδευε ένα από τα σπουδαιότερα θέματα της εβδομάδας! Δε νομίζω όμως ότι έχει μεγαλύτερη αξία από μία άλλη φωτογραφία. Εκείνη που δείχνει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μία μέρα πριν τον ανασχηματισμό να μπαλαμουτιάζει μία παλιά tv persona.
kartesios210614-2
Και σε αυτή τη φωτό, ο υπουργός θα μπορούσε να συζητά «το κυβερνητικό σχέδιο για φοροελαφρύνσεις και τη στροφή στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται». Νομίζω μάλλον ότι για τη δεύτερη φωτό έγινε μεγαλύτερη συζήτηση απ’ ότι για εκείνη του Σαμαρά.
Η πολιτική έχει τελειώσει. Δεν αφορά το κοινό. Φρόντισαν γι’ αυτό τα ΜΜΕ, το καταναλωτικό τους κοινό και οι ίδιοι οι πολιτικοί. Τον Απρίλιο διαβάζοντας τη συνέντευξη  που έδωσε η υπουργός Τουρισμού σε έναν λιγούρη που της την έπεφτε διαρκώς, δε μπορούσα να ξεχωρίσω αν ήταν πιο εμετικές οι ερωτήσεις του πέφτουλα ή οι απαντήσεις της υπουργού μία εκ των οποίων έγινε και τίτλος: «Δεν το παίζω γκόμενα, δεν είμαι νάρκισσος».
Αυτές τις μέρες η συζήτηση στρέφεται γύρω από το αν ήταν σωστό να κάνει cyber sex ο Σακελλαρίδης ή όχι. Και η συζήτηση γιγαντώθηκε με ευθύνη και του Σακελλαρίδη ο οποίος έδωσε αξία στην τελευταία δημοσιογραφική ρέχα του πεζοδρομίου. Και η ευθύνη είναι του Σακελλαρίδη, διότι από τη δημοσιογραφική ρέχα ποτέ δε θα μάθαινα για το θέμα, γιατί απλώς δεν την διαβάζω. Διάβασα όμως την ανακοίνωση του Σακελλαρίδη, ο οποίος έκανε ταυτόχρονα και το τραγικό λάθος να μην τοποθετηθεί ως κάποιος που τον έπαιζε στη web cam του, αλλά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Αριστεράς να δηλώνει ότι η «Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».
Πρώτον, δεν έκανε cyber sex η Αριστερά, αλλά ένας υποψήφιος δήμαρχός της που πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος κι έχει τις προτιμήσεις του. Το αν η δημοσιογραφική ρέχα είχε σκοπό να εκβιάσει την Αριστερά, πρώτη η Αριστερά θα έπρεπε να απαξιώσει την προσπάθεια εκβιασμού της.
Δεύτερον, η Αριστερά δεν είναι σχολή καλογραιών. Υπάρχουν αριστεροί που κάνουν έρωτα, αυνανίζονται, κάνουν cyber sex, βλέπουν τσόντες, συμμετέχουν σε παρτούζες και γενικώς ζουν όπως οι δεξιοί και οι κεντρώοι. Έχουν δηλαδή σεξουαλική ζωή. Ως εκ τούτου, αν κάποιοι αριστεροί νιώθουν ευάλωτοι λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων ή ενοχικότητα, είναι δικό τους θέμα και δε μπορούν να χρησιμοποιούν την Αριστερά για να κάνει ντα την κάθε ρέχα.
Τελευταίο, αν ο Σακελλαρίδης νιώθει ότι η παιδικού βαθμού αφέλειά του είναι χαρακτηριστική της προσωπικότητάς του και μπορεί να βλάψει με κάτι πραγματικά σοβαρό τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί, απλώς δικαιούται να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να τελειώνει το θέμα. Έχουν παραιτηθεί χιλιάδες πολιτικοί πολύ μεγαλύτερης αξίας από έναν πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο δήμαρχο, σιγά τα ωά. Αν πάλι νιώθει ότι δεν έγινε και τίποτα σημαντικό κι ότι απλώς την πάτησε όπως θα μπορούσαμε όλοι να την πατήσουμε ή την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή, ας τελειώσει το θέμα εδώ κι ας ασχοληθεί με το έργο που του ανέθεσαν οι ψηφοφόροι.
Αν οι άνθρωποι της Αριστεράς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σοβαρό πρόβλημα από τη γελοιότητα της κάθε δημοσιογραφικής ρέχας, τότε φοβάμαι ότι πολύ σύντομα τα περιοδικά τύπου «CIAO» και «Hello» θα θεωρούνται έντυπα πολιτικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.