# #

27 Ιουν 2014

Ένας ακόμα τρόπος για να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.

Μία νέα έρευνα επιστημόνων του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, αποκαλύπτουν τον τρόπο για να 
προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.



Δεν απαιτεί σχολαστικότητα, λήψη φαρμάκων ή την ενσωμάτωση ειδικών συνηθειών στην καθημερινότητα.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε,

είναι να καταναλώνετε 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (50 ml).

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομογενή Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker, μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Συγκεκριμένα, στοχεύει στα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς, τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές», επισημαίνει ο δρ Καραγιάννης.

Η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, τη λεβάντα, τη λουίζα, τα σταφύλια, τα χαρούπια και την αγριομυρτιά, ενώ η αντικαρκινική δράση της είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.

ΠΗΓΗ:ONMED
http://pieriki-foni.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.