# #

26 Ιουν 2014

Πώς θα εκφραστεί η «ανοχή» και πώς η «συνενοχή» των δικαστικών προς την κυβέρνηση;



Σε οποιοδήποτε οικοσύστημα μειωθούν δραματικά οι πόροι σημειώνεται το εξής: Οι θηρευτές γίνονται πιο παρατηρητικοί σε σύγκριση με το παρελθόν της αφθονίας. Αυτό το επιβάλλει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. 
Αν το κυνήγι δυσκολεύει, τότε όλες οι αισθήσεις των κυνηγών λειτουργούν στο μάξιμουμ. 

Η νωθρότητα και η αφέλεια... εγκαταλείπονται και τη θέση τους λαμβάνουν η οξύνοια, η ταχύτητα και η επιθετικότητα.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Πράγματα που στην προμνημονιακή εποχή θα περνούσαν απαρατήρητα και ο σχολιασμός τους θα περιοριζόταν σε ένα «δεν βαριέσαι» τώρα τραβούν την προσοχή της κοινής γνώμης. Ενα από αυτά είναι η τροπολογία που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση και με την οποία αναπροσαρμόζονται οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα των δικαστικών στα προ κρίσης επίπεδα.

Το μήνυμα που πέρασε η κυβέρνηση στους πολίτες είναι σαφές:
επιδιώκει να εξαγοράσει την ανοχή και τη συνενοχή των δικαστικών λειτουργών με την αποκατάσταση των ψαλιδισμένων εισοδημάτων τους. Πώς θα εκφραστεί η «ανοχή» και πώς η «συνενοχή» των δικαστικών προς την κυβέρνηση; Με την απόρριψη των προσφυγών πολλών επαγγελματιών, μισθωτών και συνταξιούχων, που θα επιδιώξουν με δικαστικές αποφάσεις να ακυρώσουν τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές, οι οποίες επιβλήθηκαν λόγω της «προσαρμογής» στις δανειακές συμβάσεις.

Πρόσφατα παραδείγματα είναι οι πρωτόδικες αποφάσεις υπέρ της επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και της παύσης της φορολόγησης των επιδομάτων των πανεπιστημιακών.

Με βάση μια... κουτοπόνηρη και παλαιοκομματικού τύπου ανάλυση της πραγματικότητας, οι δικαστικοί δεν εφαρμόζουν τον νόμο, αλλά εκδικούνται την κυβέρνηση επειδή πετσόκοψε τις αποδοχές τους. Αρα, με την επαναφορά των απολαβών τους στα φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί και να κάνουν τα «στραβά μάτια». Να αγνοήσουν δηλαδή το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για να εξυπηρετήσουν τις μνημονιακές πρόνοιες.

Με λίγα λόγια, οι πολίτες νιώθουν ότι υπάρχουν πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων στην Ελλάδα και ότι όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται...

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.