# #

22 Ιουν 2014

Το… σύμπαν συνωμότησε για να σωθεί ο Βενιζέλος



Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον κόσμο. Είναι τυχαίο, δηλαδή, ότι το "Βήμα" αποφάσισε ξαφνικά να μοιράσει τον φημισμένο «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλο;

Διότι ο «Αλχημιστής» δεν είναι ένα τυχαίο βιβλίο, δεν είναι απλώς η αγαπημένη διανοητική σαβούρα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ κατά την ένδοξη περίοδο του Σημίτη. Ο «Αλχημιστής» είναι το βιβλίο που μας αποκάλυψε πως «όταν επιθυμείς κάτι σφόδρα, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Ένας ολόκληρος λαός επιθύμησε σφόδρα να ..
μην μπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη φυλακή και το σύμπαν συνωμότησε για να ικανοποιηθεί η επιθυμία του ολάκερου λαού. Αυτά που συνέβησαν με τη δικογραφία περί των υποβρυχίων είναι τόσο θαυμαστά, που μόνο η διαμεσολάβηση του σύμπαντος θα μπορούσε να τα πραγματοποιήσει. Για να το πούμε χοντρά, χωρίς το σύμπαν στο πλευρό σου, αποκλείεται η δικογραφία να κάνει 74 μέρες για να πάει από την Ευελπίδων στο Σύνταγμα. Και στη χελώνα του Αισώπου να τη φορτώσεις, που λέει ο λόγος, δεν μπορεί, σε ένα δίμηνο το πολύ θα πίνει το καφεδάκι της στο GB.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου έκριναν ότι «προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενων ευθυνών των υπουργών Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων», σχημάτισαν δικογραφία και την έστειλαν στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να τη διαβιβάσει στη Βουλή για τα περαιτέρω. Η δικογραφία έφτασε στον Άρειο Πάγο στις 21 Μαρτίου και μαζί της έφτασε και το αίτημα του ελληνικού λαού προς στο σύμπαν: «Σώσε τον Βενιζέλο, σώσε τον Βενιζέλο!». Τι να κάνει το έρμο το σύμπαν -που ανάθεμα την ώρα που έπιασε την πένα στα χέρια του ο παπάρας ο Κοέλο- την κράτησε τη δικογραφία 1,5 μήνα στα συρτάρια του Αρείου Πάγου, μετά όμως αποκοιμήθηκε λιγουλάκι και η άτιμη η κορασίς το έσκασε και πήγε ντουγρού στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Σώσε τον Βαγγέλη, σώσε τον Βαγγέλη», επέστρεψε δριμύτερη η βοή. Ξύπνησε απότομα το σύμπαν, πήρε τη δικογραφία και την έκλεισε στο συρτάρι του υπουργού Χ. Αθανασίου. Είκοσι μία μέρες την κράτησε κλειδαμπαρωμένη στο συρτάρι τη δικογραφία ο υπουργός, μέχρι που ένα βράδυ η ατίθαση ξεπόρτισε και άρχισε να κατηφορίζει προς τη Βουλή. «Τον Βαγγέλη, τον Βαγγέλη», άρχισε πάλι η βοή -που να του καεί το βίντεο του αλαφροΐσκιωτου του Κοέλο- ξεσηκώθηκε πάλι το σύμπαν, έκανε τα μαγικά του και την καθυστέρησε τη δικογραφία έξι ολόκληρες μέρες, τύφλα να 'χει ο Όμηρος, που έβαλε τον Οδυσσέα να σκυλοπνίγεται δέκα χρόνια, για να πάει από το Αιγαίο στο Ιόνιο.

Τελικά το έκανε το θαύμα του το σύμπαν. Η δικογραφία έφτασε στο Σύνταγμα το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου, ο Μιχαλολιάκος είχε τελειώσει μόλις την ομιλία του, η Βουλή είχε μόλις κλείσει και τα ενδεχόμενα αδικήματα του Βενιζέλου είχαν μόλις παραγραφεί. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ψηφίζουν οι χαχόλοι τη Χρυσή Αυγή

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.