# #

28 Ιουν 2014

Ρουμάνοι και Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης

  • Στερεότυπα καταρρίπτει μια νέα μελέτη γαλλικού ινστιτούτου η οποία αποδεικνύει ότι οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι.


Το επιστημονικό προσωπικό του ερευνητικού ινστιτούτου «Coe-Rexecode», με έδρα το Παρίσι, εξέτασε τον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας σε κάθε κράτος..-μέλος της ΕΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η έρευνα αφορούσε στον πραγματικό χρόνο που δαπανά κάθε εργαζόμενος στον χώρο εργασίας, σε αντίθεση με τις φαινομενικές ώρες, δηλαδή χωρίς τις ώρες που χάνονται σε αναρρωτικές άδειες, τη φροντίδα των παιδιών, τις διακοπές, τις απεργίες, ακόμα και τον χρόνο για τις μετακινήσεις.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι το 2013,

οι εργαζόμενοι στη Ρουμανία με πλήρη απασχόληση δούλεψαν 2.099 ώρες (το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη). Οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση, οι Ούγγροι στην τρίτη και οι Βούλγαροι και οι Κροάτες μοιράζονται την τέταρτη θέση.

Στο άλλο άκρο της λίστας, «φιγουράρουν» οι Φινλανδοί (1.648), οι Γάλλοι (1.661) οι Σουηδοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι. Βρετανοί και Γερμανοί εργαζόμενοι κατέλαβαν τις μεσαίες θέσεις. Οι αριθμοί «σπάνε» τα στερεότυπα για μία ακόμα φορά και αποδεικνύουν ότι οι τεμπέληδες δεν ξεκουράζονται κάπου νότια αλλά μάλλον στα βόρεια της Ευρώπης.

http://greece-salonika.blogspot.com/2014/06/blog-post_7294.html#ixzz35uhm1BtV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.