# #

27 Σεπ 2011

Έγραψαν στα.... τον Βενιζέλο, και ….ξέχασαν την περικοπή ενός μισθού των Βολευτών.








Ούτε... ψίθυρος έχει ακουστεί στη Βουλή μέχρι στιγμής για την εφαρμογή της εξαγγελίας για το κόψιμο ενός μισθού όλων των αιρετών (και άρα και των βουλευτών), μέτρο που εξήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος λίγο πριν από τη ΔΕΘ.



 Κι αν για τους υπόλοιπους αιρετούς (περιφερειάρχες, δημάρχους κ.ά.) η κεντρική διοίκηση κινεί τη διαδικασία, για τους βουλευτές αρμόδια είναι η... Βουλή, αφού ο προϋπολογισμός της είναι ξεχωριστός.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Βουλής την Παρασκευή για τα περίφημα "προνόμια", είχε αναφορά και στη μη καταβολή ενός μηνιαίου μισθού των βουλευτών, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο "πρόσφατα αποφασίστηκε".

 Ωστόσο, σε όλα τα προηγούμενα μέτρα περικοπών της αποζημίωσης των βουλευτών αναφέρεται ότι έγιναν κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Βουλής και απόφασης της Ολομέλειας του Σώματος.

 Εδώ ακριβώς είναι και η διαφορά.

 Σύμφωνα με τη διαδικασία, το μέτρο πρέπει να το εισηγηθεί στη διάσκεψη των προέδρων ο Φ. Πετσάλνικος και στη συνέχεια να εγκριθεί από την Ολομέλεια.

 Όμως η διάσκεψη των προέδρων έχει συνεδριάσει δύο φορές από τότε που έγιναν οι εξαγγελίες,όμως το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακόμα τεθεί προς συζήτηση.

 Όλα όμως τα μέτρα που αφορούν περικοπές εισοδημάτων των πολιτών εξαγγέλλονται και εφαρμόζονται αμέσως...


http://ixnos1.blogspot.com/2011/09/blog-post_4785.html
http://iraklioradio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.