# #

30 Σεπ 2011

Έρανο υπέρ Παγκάλου…έκαναν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Δάσκαλοι του Πύργου



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 25ης Μαρτίου δίπλα στο άγαλμα του Γέρου του Μοριά πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας.


Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία αλλά και στην κοινωνία.

 Αποφάσισαν να επαναλάβουν την κινητοποίησή τους την Τρίτη 4 Οκτωβρίου παραμονή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην οποία συμμετέχει η ΔΟΕ.


Αξιοσημείωτη ήταν η πρωτοβουλία τους να κάνουν έρανο ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Θεόδωρο Πάγκαλο ώστε να πληρώσει τα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση τα οποία όπως δήλωσε αδυνατεί να τα πληρώσει…!!!


Στο κάλεσμα της διαμαρτυρίας το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου ανέφερε τα εξής :


“ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ :
  • Για την άσχημη κατάσταση στην εκπαίδευση, με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες.

  • Για τις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Για πρώτη φορά από το 1911 και την κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι απειλούνται με απόλυση, παρά τις συνταγματικές δεσμεύσεις. Οι επιλογές αυτές αποκαλύπτουν τα σχεδία για πλήρη εκχώρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ιδιώτες, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

  • Για τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα καιγια όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγείη καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.

  • Για τη νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% – 40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίσουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

  • Για τη νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχουςηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραματικές αυτές μειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που καλούνται πλέον να ζήσουν με «συντάξεις- φιλοδώρημα».

  • Για τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35 -και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.

  • Για την οικονομική εξαθλίωση όλων μας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων και όχι αιτίες αδυναμίας αντίδρασης. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) ΣΤΟΝ  ΠΥΡΓΟ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 19 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.