# #

29 Σεπ 2011

Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ: Απεργία διαρκείας!


Δύο χρόνια τώρα, μια κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και των διεθνών τοκογλύφων, με «πιασμένα» τα ΜΜΕ, το πολιτικό προσωπικό και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ρημάζει τη χώρα, ξεπουλά τους εργαζόμενους, μας βυθίζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση,  καίει το μέλλον.

Ο μαύρος Σεπτέμβρης του ...
Μεσοπρόθεσμου και των νέων ληστρικών μέτρων έφτασε, για να αποδείξει ξανά (άλλα 80 μεροκάματα ετησίως χάθηκαν για πάντα) πως το ρίσκο για τον κόσμο της εργασίας από μια σκληρή απεργιακή σύγκρουση, πριν από κάθε γύρο λεηλασίας, ήταν μικρό και το διακύβευμα τεράστιο.

Κι όμως! Αυτός ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε σαν όλους τους παλιούς, με το συνδικαλιστικό προσωπικό να σχεδιάζει και να υλοποιεί, ένα νέο κύκλο 24ωρης παρωδίας, με αγώνες ολοφάνερα «στημένους», που δεν εξωραΐζονται ούτε από τις φετινές «εναλλακτικές» προτάσεις για 48ωρη ή τριήμερη απεργία που συνεχίζουν τη λογική της αμυντικής και μακρόσυρτης διαχείρισης των αγώνων, εγκλωβίζοντας το κίνημα  στο δρόμο της ήττας και της συντριβής.

Κι ενώ το πολιτικό προσωπικό από όλο το κομματικό φάσμα ετοιμάζεται να λύσει τις «διαφορές» του στο κάλπικο πεδίο των εκλογών, ήρθε η ώρα, είναι η ώρα, για την πιο ιστορική αναμέτρηση, για την ανατροπή της κατοχικής κυβέρνησης και των πιο βάρβαρων μέτρων μετά τον πόλεμο, στο πραγματικό πεδίο της κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης.

 Εμείς, μόνο εμείς, ο κόσμος της ζωντανής εργασίας,  μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να ξελασπώσουμε το μέλλον! Να αφήσουμε πίσω το πολιτικό προσωπικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τους συνδικαλιστές γραφειοκράτες που τους κάνουν πλάτες. Με αυτοοργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε σχολεία και σχολές, σε κάθε περιοχή, στα τοπικά σωματεία στους συλλόγους, στις επιτροπές αγώνα και στις Γ.Σ., να αποφασίσουμε μπλοκάρισμα της μηχανής τους - ΝΑ MH ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους! Με ξεκίνημα τώρα, κλαδικό-διακλαδικό: αυτός ο αγώνας μπορεί-προτείνουμε να ξεκινήσει τον Οκτώβρη με ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και με κάλεσμα από τώρα σε όλους τους χώρους να κάνουν το ίδιο, να συντονιστούν, ώστε να δημιουργηθεί το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΟΤΑΜΙ  που θα  ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΕΜΠΟΡΟΥΣ που δυναστεύουν ολόκληρη την κοινωνία! 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ: μέσα από την ανατροπή της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Τρόικα και την ακύρωση όλων των συνθηκών και των συμβάσεων που υπογράφτηκαν μαζί της, την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ,  τη μη αναγνώριση-διαγραφή του Χρέους, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση του Κεφαλαίου, την απόδοση στο λαό της εκκλησιαστικής περιουσίας. ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ: για να δοθούν χρήματα σε όλο το κοινωνικό πεδίο για μισθούς – συντάξεις – Υγεία – Πρόνοια - Ασφάλιση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κοινωνικές υποδομές, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
 Απευθύνουμε σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές και τις δυνάμεις του κινήματος κάλεσμα για συσπείρωση σε μια τέτοια προοπτική, για ΜΙΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ! Αντίθετα, έχουμε να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας! Δεν έχουμε άλλη  επιλογή: ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ..…………………………………………………………………………………………….
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ/ ΕΛΜΕ…………………………………………………………………………………………….

      ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ η στέλνοντας θετικό μήνυμα  στην ηλεκτρονική διεύθυνση apergiadiarkeias@gmail.com,
 επικοινωνία: Παύλος Γκότζος (            6974608381      )- συλλογος π.ε «η Αθηνά»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αρβανίτης Βασίλης  Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καπλάνη  Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.