# #

30 Σεπ 2011

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται συμφωνίες εθνικής μειοδοσίας τύπου «ΕΥΡΗΚΑ»



Αθήνα, 30.09.2011
Δήλωση
του Γεν. Γραμματέα  ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη
με αφορμή τη δημοσίευση ενός κρυφού γερμανικού σχεδίου για την Ελλάδα με την κωδική ονομασία «ΕΥΡΗΚΑ»
Οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν το «ξεπούλημα της χώρας»
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται συμφωνίες εθνικής μειοδοσίας  τύπου «ΕΥΡΗΚΑ»

Την ώρα που η λεηλασία του ελληνικού λαού συνεχίζεται και η «φτωχοποίηση» των εργαζομένων κλιμακώνεται, κυβέρνηση και Μέρκελ απεργάζονται το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας «για ένα κομμάτι ψωμί».
Μέσα από ένα κρυφό σχέδιο μεθοδεύεται η υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας με εξευτελιστικούς όρους και η άμεση μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανική αποικία και προτεκτοράτο των «διεθνών αρπακτικών».
Στόχος αυτού του πρωτοφανούς πλιάτσικου, που δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο, είναι η «νομιμοποίηση» ακόμη και της πιο αισχρής...
κερδοσκοπίας από κράτος σε κράτος. Επιλέγεται η «οικονομική γενοκτονία» των Ελλήνων πολιτών ως λύση για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, με την εκποίηση έναντι «πινακίου φακής» όλων των κρατικών υποδομών. Το «ΕΥΡΗΚΑ» κάποτε ταυτίστηκε με την «άνωση» και τώρα γίνεται συνώνυμο με τη «βύθιση» ενός ολόκληρου έθνους.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου ερμηνεύει με τον πιο απόλυτο τρόπο το «απόθεμα» στήριξης και ανοχής που απολαμβάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις συνεχείς αστοχίες, τις παλινωδίες και την αναποτελεσματικότητά της. Τελικά όλα ήταν προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα. Ο διεθνής διασυρμός της χώρας, η κρίση δανεισμού, η υπογραφή του Μνημονίου, οι πολιτικές ακραίας λιτότητας, η συνειδητή αποτυχία της δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης και τελικά η εκχώρηση κάθε κυριαρχικού δικαιώματος.
Μια ξεκάθαρα πλέον «κατοχική» κυβέρνηση που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και δρα αποκλειστικά ως δορυφόρος ξένων συμφερόντων. Μια «παρεούλα» πολιτικών, που ξεπερνώντας τα όρια της προδοσίας, βγάζουν σε «πλειστηριασμό» τόσο την ελληνική επικράτεια-από άκρη σε άκρη- όσο και την εθνική μας αξιοπρέπεια για 125 δις €. Οι κρατικές επιχειρήσεις και υποδομές θα αγοραστούν σήμερα σε τιμή ευκαιρίας και θα πωληθούν μέχρι το 2025 ώστε να εξασφαλίσουν μια τεράστια προμήθεια κέρδους στους «σωτήρες» μας.
Γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν καμία δημοκρατική, κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψουν αυτές τις συμφωνίες υποτέλειας. Μια τέτοια κίνηση είναι «αιτία πολέμου». Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου μαζί και με άλλες κοινωνικές δυνάμεις να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης, ένα δυναμικό κίνημα ανατροπής. Η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο και υπερήφανο κράτος με ανεξάντλητες παραγωγικές δυνατότητες, δεν μπορεί να διοικείται από ανθρώπους που φιλοδοξούν να την καταντήσουν «πλυντήριο» των κερδοσκόπων μέσα από σχέδια τύπου «ΕΥΡΗΚΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.