# #

29 Σεπ 2011

Μ. Λυν:Το θέμα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά το πότε. Οι Markozy είναι τόσο ανεπαρκείς!



Image
«Μην περιμένετε να σας σώσουν οι Markozy» προειδοποιεί ο οικονομικός αναλυτής Μάθιου Λυν, σε άρθρο του στο Market Watch, όντας πεπεισμένος ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία.




«To πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά πότε» υποστηρίζει ο αναλυτής, που επισημαίνει ότι το ελληνικό δράμα φτάνει προς το τέλος του, αφού, ακόμη κι αν πάρουμε την 6η δόση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ...
αποπληρώσει το χρέος της, χωρίς να υπάρξει ένα ριζικό σχέδιο διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λυν, η καταστροφή θα μπορούσε να αποφευχθεί εφόσον υπήρχε μια ισχυρή πολιτική ηγεσία στην Ευρώπη. Το ελληνικό χρέος είναι μικρό σε σχέση με τις παγκόσμιες αγορές. Εάν η ΕΚΤ αγόραζε το ελληνικό χρέος, θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσει τις απώλειες μόλις η κρίση περνούσε.

Όμως, η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, με την ανικανότητα που επιδεικνύουν δυσχεραίνουν τα πράγματα, με αποτέλεσμα, ο αναλυτής εκτιμά ότι ριζικές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ.

Μάλιστα, ο ίδιος προεξοφλεί ότι όσοι περιμένουν ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα δράσουν αποτελεσματικά, κατά πάσα πιθανότητα θα απογοητευτούν. «Οι Markozy δεν έχουν ούτε την δύναμη ούτε τη φαντασία να ανταποκριθούν στην πρόκληση που αντιμετωπίζουν», αναφέρει στο άρθρο του.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.