# #

20 Ιουλ 2015

Ο Τσίπρας διαλύει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους PODEMOS

podemos923-0eed
Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και οι Σοσιαλιστές (PSOE) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία διαθέτουν μεγάλο προβάδισμα έναντι του αντικαθεστωτικού κόμματος Podemos ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

Η υποστήριξη των ψηφοφόρων για το κεντροδεξιό PP φθάνει το 29,1% και για το PSOE το 25,1%, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της GAD3 που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα ABC.
Η υποστήριξη για το Podemos, που μεταμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό στα μέσα Ιουνίου όταν αριστεροί σχηματισμοί τους οποίους υποστήριξε κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στις δημοτικές εκλογές, έπεσε στο...
15%.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση, από την εταιρία ερευνών Simple Logica που δημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα larepublica.es, έδειξε παρόμοια αποτελέσματα.
Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν δείξει τα τρία κόμματα να έρχονται σχεδόν στήθος με στήθος. Σε δημοσκόπηση της Metroscopia, που θεωρείται σημείο αναφοράς στην Ισπανία, την οποία δημοσίευσε η El Pais στις 5 Ιουλίου, τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό από 21,5% έως 23%.
Τόσο στη δημοσκόπηση της GAD3 όσο και σε εκείνη της Simple Logica το δείγμα αποτελείτο από περίπου 1.000 ψηφοφόρους. Η πρώτη διενεργήθηκε στο διάστημα 23 Ιουνίου-8 Ιουλίου και η δεύτερη από την 1η έως την 9η Ιουλίου.
Οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.