# #

21 Ιουλ 2015

Ζ.Κωνσταντοπούλου: ''Στην Ελλάδα γίνεται πραξικόπημα και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί - Mην ψηφίσετε το Μνημόνιο"

Ηχηρή παρέμβαση είχαμε πριν απο λίγο από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως βρίσκεται ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη από τους δανειστές και ότι το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει για να μην ολοκληρωθεί
Ένα 24ωρο πριν από την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας στη Βουλή καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να σεβαστούν την βούλησή του.
Μιλώντας ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, στα μέλη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού,
στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε εκ νέου για πραξικόπημα που συντελείται εκ μέρους των δανειστών προς την χώρα μας και κάλεσε όλους τους θεσμικούς παράγοντες – με το βλέμμα στραμμένο κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - να αποτρέψουν την ψήφιση των συμφωνηθέντων μέτρων με τους εταίρους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας, ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πραξικόπημα, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Αν δεχθούμε ότι το χρέος παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών και τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι υπαρκτό και νόμιμο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν είναι δίκαιη λύση, ούτε δίκαιη προοπτική» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, και έκανε ειδική μνεία στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε όλους τους παράγοντες, δηλ. και τους βουλευτές που καλούνται αύριο να ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο επί του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Είναι σημαντικό τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους τους παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν μια ακόμα πληγή για τη δημοκρατία» τόνισε.
«Θα σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου Ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενοι σε βουλευτές με ελληνική καταγωγή από όλο τον κόσμο.
«Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουν και 22 Ιουνίου στις οποίες καλείται η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα υποχρεώνεται να το φέρει προς ψήφιση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, δίνοντας έμφαση στο δημόσιο χρέος, το οποίο, επικαλούμενη το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους, χαρακτηρίζει μη νόμιμο και επονείδιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.