# #

21 Ιουλ 2015

O Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις και χτυπάει αλύπητα τους ολιγάρχες. Ο Μπόμπολας δεν προλαβαίνει να κλείνει δουλειές. Τον έχουν γονατίσει τον άνθρωπο.

Alexis Tsipras UnfollowΤον Αύγουστο του 2012, πήγαμε στη Βουλή για να πάρουμε μια συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα για το Unfollow. Ο Αυγουστίνος Ζενάκος κι εγώ κάναμε τις ερωτήσεις, η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου τράβηξε τις φωτογραφίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει τη σιγουριά του του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, ως κυβέρνηση, να ελέγξει την κατάσταση στο εξωτερικό -με σκληρή διαπραγμάτευση και όφελος για την Ελλάδα- αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για τους Έλληνες ολιγάρχες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει: «Ο κίνδυνος και ο φόβος που είχαμε ήταν από την πέμπτη φάλαγγα. Από τους εδώ. Ο κίνδυνος μιας τεχνητής κλιμακούμενης έντασης στο εσωτερικό».
Φυσικά, άρπαξα την ευκαιρία και του είπα:
«Αυτοί που λέτε έχουν ονόματα. Είναι, λόγου χάρη, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος… Θα τους βρείτε μπροστά σας. Εκεί είναι αυτοί, δεν έχουν φύγει…»
Αλέξης Τσίπρας: Εντάξει. Αλλά αποδυναμώνονται όσο περνάει ο χρόνος. Αποδυναμώνονται απέναντι στην κοινή γνώμη.
Η επόμενη ερώτηση ήταν για εμένα μονόδρομος:
«Εσείς έχετε συναντηθεί μαζί τους;»

Αλέξης Τσίπρας: Όχι, γιατί να συναντηθώ;
Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε αμέσως. Πρώτα τίναξε ελαφρά το κορμί του προς τα πίσω, κόμπιασε λίγο, και μετά είπε «Όχι, γιατί να συναντηθώ;».
Όταν τελείωσε η συνέντευξη και βγήκαμε από τη Βουλή για να πάμε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που γινόταν απέξω, είπα στους συναδέλφους «Παιδιά, όλα ωραία και καλά αλλά, σε εκείνο το σημείο για τους ολιγάρχες, είπε ψέματα. Τον πρόδωσε το σώμα του.».
Ο Αυγουστίνος μου είπε «Τον πυροβόλησες, γι” αυτό αντέδρασε έτσι».
Δεν νομίζω ότι τον «πυροβόλησα». Του έκανα την ερώτηση που θα έκανε ο μπάρμπας στον πάγκο στη λαϊκή.
Στους επόμενους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσημα με τους ολιγάρχες.
Και σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις και χτυπάει αλύπητα τους ολιγάρχες. Ο Μπόμπολας δεν προλαβαίνει να κλείνει δουλειές. Τον έχουν γονατίσει τον άνθρωπο.
(Στο τέλος της συνέντευξης, ρώτησα τον Αλέξη Τσίπρα, αν φοβάται. Είχε απαντήσει «Τον ουρανό, μην πέσει στο κεφάλι μου». Και μετά είχε πει «Με φοβίζει η αλλοτρίωση. Η εξουσία σε αλλοιώνει.». Ναι Αλέξη, σε αλλοιώνει· ειδικά, αν το επιθυμείς. Και να φανταστείς πως ακόμα δεν έχεις εξουσία στα χέρια σου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.