# #

22 Ιουλ 2015

Πύρινος λόγος από Κωνσταντοπούλου: Να τους δώσουμε και μία σφραγίδα της ελληνικής Βουλής!!!!!!!!!



Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που κατατίθεται το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης και εισάγεται ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται παρέμβαση στη δικαστική λειτουργία. Το νομοθέτημα αναγκάζονται να το εισαγάγουν υπουργοί που δεν συμφωνούν μαζί του και αναγκάζονται να το υπερψηφίσουν βουλευτές που διαφωνούν. 
Η ψηφοφορία αποτελεί εκτροπή διότι εισάγεται ως παρέμβαση από τους θεσμούς με την απειλή της χρεωκοπίας και τίθεται στα προαπαιτούμενα. Απειλούνται βασικά δικαιώματα των πολιτών για μια δίκαιη δίκη.
Αντιδρώ θεσμικά ως πρόεδρος τη Βουλής και ζητώ να αντιδράσουν οι ..ομόλογοι μου απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Ζητώ με επιστολή να ενημερωθούν οι ομόλογοι μου για την εξαναγκαστική εισαγωγή του νομοσχεδίου προς ψήφιση. 
Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια (για τους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί - παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκ νέου συζήτησης με τους θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευστικής επιτροπής
Να εκδώσουμε μια σφραγίδα που θα λέει "Βουλή των Ελλήνων" και να τη δώσουμε στους θεσμούς για να επικυρώνουν όσα θέλουν.
Ο σκοπός είναι να εξευτελιστεί η κυβέρνηση. Είναι εκτροπή αυτή η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις
alfavita.gr

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε η πόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού από ξένες κυβερνήσεις, αφού -όπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου-  οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το δεύτερο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων μέτρων δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε και την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,                                                                                                                       
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Από θεσμική υποχρέωση σας επισημαίνω ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015», συνιστάμενο στο κατατεθέν τα μεσάνυχτα της 20ής προς 21ή Ιουνίου 2015, συνολικό κείμενο 977 σελίδων, συμπεριλαμβανομένων όλων των κειμένων που πρέπει να μελετήσουν και να λάβουν υπ’ όψιν τους οι βουλευτές προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της σήμερον, και το οποίο περιέχει:
1)    σε 1 άρθρο (Άρθρο 1) τα 1.008 άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκείνα του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και
2)    σε 1 επίσης άρθρο (Άρθρο 2) τα 130 άρθρα περί ενσωμάτωσης οδηγίας της Ε.Ε.
δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.
Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού  ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης» ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.
Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του.
Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας.
Πρόκειται για νομοθέτημα αναγόμενο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, κατατεθέν από τον προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, για το οποίο διενεργήθηκε, το Δεκέμβριο 2014, πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων υπό την αιγίδα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη του νομοσχεδίου με ποσοστό μεγαλύτερο του 93%.
Εξάλλου, εναντίον του Νομοσχεδίου έχουν ταχθεί οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, οι Διοικητικές Ολομέλειες των Δικαστηρίων, συνολικά οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς.  Αμφότερα τα συγκυβερνώντα κόμματα διέλαβαν ως προγραμματική τους δέσμευση την μη εισαγωγή του συγκεκριμένου νομοθετήματος και κανένα εκ των δύο δεν έχει μεταβάλει άποψη και θέση επί της ουσίας.
Το γεγονός ότι αυτό το νομοθέτημα επελέγη από ξένες κυβερνήσεις, συμμετέχουσες στο EuroSummit, ως «προαπαιτούμενο», δηλαδή ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών προς εξεύρεση λύσης αποτυπώνει το μέγεθος της περιφρόνησης που επιδεικνύεται από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και, τέλος, της δημοκρατίας.
Η θεσμική ευθύνη όλων είναι τεράστια. Αναλαμβάνοντας τη θεσμική μου ευθύνη ως Προέδρου της Βουλής, σας ζητώ να ενημερώσετε τους ομολόγους σας για την παρούσα επιστολή μου, την οποία θα κοινοποιήσω στη συνέχεια στους ομολόγους μου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών μου, εισηγήσεών μου και της πρόσφατης επιστολής μου προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Αυτή η βίαιη επίθεση στη Δημοκρατία δεν μπορεί να συντελείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Και σίγουρα δεν μπορεί να συντελείται εν σιωπή.
koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.