# #

25 Ιουλ 2015

''Xαλαρώνουν'' τα capital controls. Οι νέες ρυθμίσεις


Ευνοϊκές ρυθμίσεις, που αφορούν στην χαλάρωση σε επιμέρους σημεία τα capital controls, περιλαμβάνονται  στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, σε συνέχεια της πρωινής σύσκεψης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι νέες ρυθμίσεις, έχουν στόχο την χαλάρωση των πιέσεων της ελληνικής οικονομίας και προβλέπουν τα εξής:


 - Ναυτιλιακές εταιρίες μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών, μέχρι 50.000 ευρώ την ημέρα.

- Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, μπορεί να πραγματοποιούνται αναλήψεις και να ορίζεται όριο ποσού ανάληψης μετρητών ανά ημέρα και για άλλους κλάδους επιχειρήσεων.

- Οι εγκρίσεις εισροών - εκροών κεφαλαίων από το εξωτερικό και ανάληψης μετρητών περνούν από τις ίδιες τις τράπεζες. Συγκεκριμένες αποφάσεις αναμένονται από τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα μέχρι 2.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό αυτόν εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

- Επιτρέπεται η ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό και η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών έως 2.000 ευρώ για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.