# #

24 Ιουλ 2015

Βαρουφάκης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει ούτε με πρωθυπουργό το... Θεό


Το Eurogroup δυστυχώς δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με αυτήν την κυβέρνηση. 
Ο κ. Βαρουφάκης σε νέα του συνέντευξη στο περιοδικό Focus, δήλωσε ότι μέσα στους έξι μήνες εντατικής διαπραγμάτευσης «φυσικά κι έγιναν λάθη». Πρόσθεσε όμως, εννοώντας την τελευταία συμφωνία, ότι το καταστροφικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτά τα λάθη.

Το Eurogroup δυστυχώς δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με αυτήν την κυβέρνηση. «Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε είτε να ταπεινωθεί είτε να..
πέσει», πρόσθεσε.
Οι κανόνες της Ευρώπης δεν ταιριάζουν με τη μακροοικονομική πραγματικότητα. «Ακόμα κι αν ο ίδιος ο Θεός με τους αγγέλους του αναλάμβαναν την εξουσία στην Ελλάδα και δεν έκαναν κανένα λάθος – αφού ο Θεός δεν κάνει λάθη – ακόμα κι αυτοί, δε θα μπορούσαν να εφαρμόσουν επιτυχώς αυτό το πρόγραμμα».

Οι εταίροι της Ελλάδας δε θέλουν να παραδεχτούν ότι η ευρωζώνη στηρίζεται σε θεμελιώδη λάθη, ότι έχει σχεδιαστεί εσφαλμένα, τόνισε ο πρώην υπουργός.
Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει προβλήματα: φοροδιαφυγή, χαμηλή παραγωγικότητα και μικρή ανταγωνιστικότητα, κι έτσι ήταν το πρώτο κομμάτι που έπεσε από το ντόμινο της ευρωζώνης. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι τα πακέτα διάσωσης έσωσαν μόνο τις τράπεζές τους και όχι την Ελλάδα, κάτι που ήταν έγκλημα τόσο έναντι αυτών όσο κι έναντι της Ελλάδας και της ευρωζώνης.
«Εμάς μας εξέλεξαν για να πούμε: ως εδώ! Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι έπρεπε να τιμωρηθούμε γι’ αυτό».

Δήλωσε πως η κυβέρνηση πρότεινε λύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της που θα της επέτρεπαν επιστροφή στις αγορές από τον Οκτώβριο, χωρίς μείωση χρέους, κι ότι η Γερμανία δε θα χρειαζόταν να ξανανησυχήσει για την Ελλάδα. Πρότεινε π.χ. τη μεταφορά των χρεών από την ΕΚΤ στον ESM και κάποια αναδιάρθρωση των χρεών στον EFSF. «Δεν ήθελαν ούτε να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μας. Γιατί ήθελαν να μας ταπεινώσουν», ισχυρίστηκε.

«Επειδή η κυβέρνησή μου αποφάσισε να κάνει μόνη της αυτή την τρέλα με το δάνειο των €90 δισ., δεν είμαι πια υπουργός. Γιατί δεν μπορούσα να υποστηρίξω αυτά τα νέα ψέματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.