# #

23 Ιουλ 2015

Είναι αλήθεια Αλέξη? Τα ξεπουλάς όλα?

Δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο η κυβέρνηση Τσίπρα. Υπέγραψε την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και τώρα καταρτίζεται ο κατάλογος με την προς πώληση δημόσια περιουσία! 
Αυτός ο τύπος που λέγεται..."αριστερός πρωθυπουργός", αφού τα βγάλει όλα στο σφυρί, μετά θα αφήσει την Επιτροπή για τον Έλεγχο του χρέους να μας πει αν ήταν παράνομο ή όχι! 
Όπως αναφέρει το newpost.gr  η γερμανική εφημερίδα Bild, δημοσιεύει την πλήρη λίστα των σημείων της Ελλάδας που διατίθενται προς ξεπούλημα, τονίζοντας ότι το νέο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την χώρα, έχει κάνει όλους τους μηχανισμούς να ενεργοποιηθούν, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πολλά χρήματα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να... ξεπουλήσει ό,τι μπορεί μέχρι να εξασφαλίσει 50 δισ. ευρώ. 
Τι βρίσκεται όμως στη λίστα προς πώληση; 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το ελληνικό δημόσιο πουλά μαρίνες στην Επίδαυρο ή στην Ύδρα, παραλίες, για παράδειγμα η Ερμιόνη, εργοστάσια στον Πειραιά, αλλά και 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ άλλων της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Κω (με αναμενόμενα έσοδα 1,3 δισ. ευρώ). 
Στο σφυρί για την εξασφάλιση χρημάτων βγαίνουν επίσης δύο κυβερνητικά Airbus, ιαματικές πηγές στην Στερεά Ελλάδα, στάδια που χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως π.χ του Γαλατσίου, ξενοδοχεία στα νησιά, κυρίως στην Ρόδο
Την ίδια στιγμή, προς πώληση διατίθεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμα και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Πειραιά, ενώ την λίστα συμπληρώνουν κάποια από τα 6000 μικρά νησάκια στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με την Bild να αναφέρει την περίπτωση του Αγίου Θωμά, που πουλήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έναντι 15 εκατ. ευρω. 
Ωστόσο, το άρθρο επισημαίνει ότι ακόμα και μετά την πώληση κάποιων από αυτά τα σημεία,δεν θα κατορθώσει η Ελλάδα να συγκεντρώσει τα χρήματα που θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.