# #

20 Απρ 2014

Έχετε συνειδητοποιήσει πως είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο που πιστεύει πως ο Θεός του ανάβει κάθε χρόνο τις λαμπάδες; (βίντεο)


Έχετε συνειδητοποιήσει πως είμαστε ο μόνος λαός στον κόσμο (εμείς και οι χριστιανοί Βεδουίνοι) που πιστεύει πως ο Θεός του ανάβει κάθε χρόνο τις λαμπάδες;

Και φυσικά είμαστε η μοναδική χώρα που υποδέχεται στο αεροδρόμιο το "Άγιο Φως" με τιμές αρχηγού κράτους: στρώνονται κόκκινα χαλιά,
υπουργοί στέκονται κλαρίνο, στρατιώτες παρουσιάζουν όπλα και φιλαρμονικές παίζουν ταρατατζούμ τζουμ τζουμ...

Η πίστη στο "Άγιο Φως" είχε κάποιο νόημα επί Οθωμανικής κυριαρχίας. 
Εκείνα τα μαύρα χρόνια οι νίκες των Οθωμανών ερμηνεύονταν από τους αφελείς (δηλαδή όλους) ως θεία εύνοια και ανωτερότητα της ισλαμικής έναντι της χριστιανικής θρησκείας.
Οπότε η Εκκλησία μας έπρεπε κάτι να κάνει για να αποδείξει τη δύναμη του δικού της Θεού και να συγκρατήσει τους πιστούς-πελάτες της που εξισλαμίζονταν κατά χιλιάδες.
Και δημιούργησε το παραμυθάκι του "Αγίου Φωτός".
Αλλά σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαιωνίζεται αυτή η απάτη. Πλέον κανέναν φυσιολογικό άνθρωπο δεν πείθει και, επιπλέον, γελειοποιεί τους πάντες... κράτος, διοικούσα εκκλησία, αφελές ποίμνιο.

Αν κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν στο "θαύμα", έχω να προτείνω μια λύση: σβήνουμε το καντήλι που καίει διαρκώς στο εσωτερικού του "Πανάγιου Τάφου", δίνουμε στον Πατριάρχη δικές μας λαμπάδες (μη αυτοαναφλεγόμενες) και, επειδή δεν θα δεχτεί να του ψάξουμε τα εσώρουχα για κανένα αναπτηράκι, τοποθετούμε στο εσωτερικό του Τάφου τρεις κάμερες που θα βιντεοσκοπήσουν όλη τη διαδικασία του "θαύματος"!

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα παραμυθάδες μου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.