# #

24 Απρ 2014

Έξυπνη δίαιτα...

 Πως θα χάσετε τα περιττά κιλά του πρωτογενούς πλεονάσματος


Εκατομμύρια πολίτες της ευημερούσας πλέον χώρας ψάχνουν δίαιτες που θα τους βοηθήσουν να χάσουν τα περιττά κιλά του πρωτογενούς πλεονάσματος, άνεργοι ξεχύνονται στους δρόμους να ζητωκραυγάσουν, αστυνομικοί ενώνονται με το πλήθος και ρίχνουν κρότου-λάμψης να το γιορτάσουν!
Όλα αυτά μπορεί να μην τα είδατε εσείς, αλλά τα φαντάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης...

Όπως γράφει ο “Μικροπολιτικός” των ΝΕΩΝ η ικανοποίηση ήταν εμφανής, ενώ ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε στο κινητό του μήνυμα που περιείχε ολόκληρο ποίημα: για την ακρίβεια, ο αποστολέας προσάρμοσε ποίημα του Καβάφη στο αφήγημα του πρωτογενούς.

Έγραφε ο γαλάζιος –σύμφωνα με τη στήλη- βουλευτής:
«Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κι εγώ το πρωτογενές πλεόνασμα λίγο (σ.σ.: το πρωτότυπο αναφέρει «κι ας δω κ’ εγώ την φύσι λίγο). Οικονομίας του πρωϊού και ανέφελου ουρανού λαμπρά μαβιά και κίτρινη όχθη (στο πρωτότυπο «θάλασσας του πρωϊού κι ανέφελου ουρανού»).

Ολα ωραία και μεγάλα φωτισμένα! (όπως και στο πρωτότυπο). Εδώ σας σταθώ. Κι ας γελασθώ πως βλέπω αυτά (στο πρωτότυπο) τα στατιστικά (τα είδα αλήθεια μια στιγμή σαν πρωτοστάθηκα) κι όχι κ’ εδώ τες φαντασίες μου, τες αναμνήσεις μου, τα ινδάλματα της κατανάλωσης («της ηδονής» στο πρωτότυπο)». 
 
Μοναδικό σχόλιο: Καλά, εσύ (Αλεξανδρινέ μου ποιητή) πέθανες νωρίς...
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΝΕΑ θα κυκλοφορήσουν οσονούπω με το ένθετο "Έξυπνη δίαιτα: Χάστε τα περιττά κιλά του πρωτογενούς πλεονάσματος"
-----------------
Παραθέτω αυτούσιο και χωρίς παραποιήσεις το τετράστιχο του Γεωργίου Σουρή, αφιερωμένο στα κοκορευόμενα, θριαμβολογούντα μέλη του θιάσου "Φάτε μάτια ψάρια".
Ἡ ψωροκώσταινα πατρὶς καὶ πάλιν κοκορεύεται,
ἄσβεστος κρύπτεται πυρὰ στῆς δόξης τὸ καμίνι,
καὶ Στάδια μαρμάρινα κι ἀγῶνας ὀνειρεύεται
ἂν κι ἐκ τῆς πείνας μάρμαρο προώρισται νὰ μείνει.
Είδατε; Δεν θέλει παραποίηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.