# #

26 Απρ 2014

Όταν ο Σαμαράς αποκαλούσε την μειονότητα της Θράκης «τουρκική»

Ο Αντώνης Σαμαράς 
Ο Αντώνης Σαμαράς



“ Οι προκλητικές δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού το 1989, που αποτελούσαν "βούτυρο στο ψωμί" της Άγκυρας ”

1989. Ο Αντώνης Σαμαράς, απλό βουλευτής τότε, αλλά και μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πραγματοποιεί μία δήλωση στο περιοδικό "Εποπτεία", τεύχος 141, η οποία εκτός από προκλητική για την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, αλλά και ενδεικτική των εθνικιστικών καταβολών του σημερινού ακροδεξιού πρωθυπουργού, αποτελούσε "βούτυρο στο ψωμί" της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου.

Δείχνοντας να διαθέτει προφητικό χάρισμα, ο Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν αναλάβει υπουργός εξωτερικών, τον Ιανουάριο του 1989 δήλωνε:
 «Εγώ ο ίδιος, εάν ζω στα 55 ή 60 χρόνια μου και έχω κυβερνητικές ευθύνες, δεν πρόκειται να αντιμετωπίζω το πρόβλημα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, π.χ., γιατί οι Τούρκοι θα “χουν φύγει από εκεί, θα “χουν εγκατασταθεί στη Φρανκφούρτη ή τη Μασσαλία».

Και όχι μόνο αυτά καθώς όπως προσέθετε:  
«Παρακαλώ να με καταλάβετε, δεν είμαι ενδοτικός. Και δεν συνιστώ κανενός είδους χαλάρωση. Αλλά σας καλώ να μάθουμε να βλέπουμε σε μεγάλη και ανοιχτή προοπτική. Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ο ομφάλιος λώρος που, συνδέει την Τουρκία με τον ευρωπαϊκό πλακούντα. Είναι αυτονόητα κοντόφθαλμη η πολιτική που αντί να εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός, προσπαθεί να μας πείσει με βρυχηθμούς».

Σχετική ανακοίνωση για τα επικίνδυνα εθνικιστικά παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας, της επικίνδυνης ακροδεξιάς σέχτας που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου και της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς οφείλουν απαντήσεις. Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB.

Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τοn βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του; Περιμένουμε απαντήσεις.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό 'Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989). Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται».

 http://www.periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.