# #

24 Απρ 2014

Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας από εδώ και πέρα θα διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή της ελληνικής οικονομίας. Φαντάσου για τι στροφή θα μιλάγαμε αν το πλεόνασμα ήταν πραγματικό .

Βέβαια το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρέπει να είναι.. και καμιά σπουδαία επιτυχία αφού δεν βλέπω κανέναν να πανηγυρίζει . Εκτός από τον πρωθυπουργό και τον στενό του κύκλο . Και δεν είναι ότι δεν ήμαστε εξωστρεφής λαός . Δώσε μας ευκαιρία να πανηγυρίσουμε και πάρε μας την ψυχή . Απλώς αυτό το πλεόνασμα είναι μάλλον για πανηγύρια παρά για πανηγυρισμούς .

Εκτός από τον πρωθυπουργό και τον στενό του κύκλο , πανηγυρίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος . Τον οποίο όμως θα μπορούσες άνετα πλέον να τον κατατάξεις στον στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά. Ο οποίος κινείται σε πιο αισιόδοξα μονοπάτια από τον πρωθυπουργό αφού θεωρεί όχι ότι απλώς βγαίνουμε από την κρίση αλλά ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα . Τώρα που διάολο την βρίσκει την αισιοδοξία με τέτοια δημοσκοπική κατρακύλα είναι απορίας άξιο . Προφανώς πρόκειται για μηχανισμό άμυνας του υπερεγώ του Ευάγγελου του Βενιζέλου.

(Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας πρόκειται από εδώ και πέρα να διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου . Όχι στον κλάδο των οικονομικών αλλά στον κλάδο της μεταφυσικής . Γιατί μια μεταφυσική την χρειάζεσαι ώστε να εξηγήσεις πως στο διάολο με αυξημένο χρέος κατά 15 δις ευρώ και με μειωμένο ΑΕΠ κατά 11 δις ευρώ δημιουργείς πρωτογενές πλεόνασμα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.