# #

22 Απρ 2014

Χρόνια πολλά στην εθνοσωτήρια κυβέρνηση και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία


Σαν σήμερα, πριν από 47 χρόνια, μια εθνοσωτήρια κυβέρνηση, καλή ώρα σαν την παρούσα, έσωζε κι αυτή τη χώρα από τον κρημνόν βάζοντάς την εις τον γύψον.

«Ασθενήν έχομεν, εις τον γύψον τον εβάλαμεν» είχε πει τότε ο δικτάτορας -«επαναστάτης πρωθυπουργός» για πολλούς νεοδημοκράτες- Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε. Οι καταπατήσεις του Συντάγματος, η έλλειψη δημοκρατίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες από το κράτος ή το παρακράτος, οι απαγορεύσεις συναθροίσεων, η βίαια και αιματηρή καταστολή, ο κρατικός αυταρχισμός, η δεξιά και θρήσκα δικαιοσύνη και ο ..
ελεγχόμενος τύπος είναι λίγα μόνο από τα πολλά κοινά σημεία μεταξύ της Χούντας των συνταγματαρχών και της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η διαφορά είναι ότι όλα αυτά γινόντουσαν τότε πιο συχνά, εντατικά και απροκάλυπτα ενώ τώρα έχουν μια προσχηματική επικάλυψη δημοκρατίας.

Γι αυτό ευχόμαστε χρόνια πολλά στην κυβέρνηση Σαμαρά για την επέτειο της Επαναστάσεως. Ναι, «Επαναστάσεως». Έτσι την αποκάλεσε άλλωστε τη Χούντα πριν από τρεις μήνες και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης. Ο οποίος όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά και σύσσωμο το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, δεν έχουν βγάλει έως τώρα την παραμικρή τσιμουδιά γι αυτή τη φιλοχουντική δήλωση. Ούτε καν μια τυπική αποδοκιμασία είχαν το φιλότιμο να ψελλίσουν, έστω για τα μάτια του κόσμου. Πράγμα που, αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι κανένας νεοδημοκράτης δεν ενοχλήθηκε.
Άπαξ και μιλούσε όμως για ακροδεξιά σταγονίδια στη ΝΔ, θα ευαισθητοποιούνταν όλοι άμεσα και θα τον διέγραφαν με συνοπτικές διαδικασίες, όπως είχε συμβεί για παράδειγμα με την περίπτωση του Σωτήρη Χατζηγάκη.

Να μη ντραπούν λοιπόν σήμερα, κανείς δεν θα τους παρεξηγήσει, και να πιαστούν πιστώς και υπερηφάνως όλοι μαζί αγκαζέ, με πρωτοπόρους το Χριστογιάννη και τον ιστορικό πρόεδρο της παπαδοπουλικής νεολαίας Μάκη Βορίδη, και να σπεύσουν με στρατιωτικό βηματισμό στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να καταθέσουν ένα γαλανόλευκο στεφάνι στο μνήμα του Γιώργη του Παπαδόπουλου. Και φυσικά να μη ξεχάσουν να πάρουν μαζί τους και το διευθυντικό στέλεχος της ΝΔ Ηλία Φιλιππακόπουλο, για να διαβάσει εκείνη τη συγκινητική επετειακή επιστολή που είχε στείλει κάποτε στον αείμνηστο «πεφωτισμένο» δικτάτορα:






ΥΓ.:  Χρόνια πολλά και στη Χρυσή Αυγή. Για χθες όμως, που ήταν τα γενέθλια του Αδόλφου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.