# #

24 Απρ 2014

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις»


«Τις υποσχέσεις θα τις κάνουμε πράξη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κρήτη
Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων από τους ναζί στη Βιάννο, απ' όπου ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Είναι χρέος μας να αποτίσουμε φόρο τιμής και χρέος μας να μην ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε ότι αν σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί ζουν ελεύθεροι και έχουν νικήσει το φάντασμα της μισαλλοδοξίας, τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού είναι διότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους και ήταν χιλιάδες αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σημειώνοντας ότι 70 και πλέον χρόνια μετά, «παραμένει ανεκπλήρωτο και ιστορικά αδικαίωτο το αίτημα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης από την πλευρά της Γερμανίας των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού Κατοχικού δανείου»,
ο κ. Τσίπρας τόνισε ότιη κυβέρνηση της Αριστεράς «θα διεκδικήσει αυτό το ανεκπλήρωτο χρέος» και ανακοίνωσε ότι «αποφασίσαμε να κοσμήσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ο Μανώλης Γλέζος, η «μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης», ο «ακάματος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση αυτή σηματοδοτεί δυο πράγματα. «Πρώτον, ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την εκλογική μάχη όχι σαν μια απλή αναμέτρηση ευρωεκλογών, αλλά ως μια αναμέτρηση με ιδιαίτερα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα», είπε και κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Έλληνιδες «ανεξάρτητα από το αν βρέθηκαν ποτέ στην κάλπη της Αριστεράς ή αν πιστεύουν στις ιδέες της Αριστεράς να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την καταστροφή που βιώνει ο τόπος μας τα 4 τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Να είναι μεγάλη, συντριπτική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε εξελίξεις, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής, να τελειώνουμε με τα μνημόνια της βαρβαρότητας».
Το δεύτερο θέμα που σηματοδοτεί αυτή η απόφαση, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος «θέλουμε να θέσουμε το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης αυτού του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ο ίδιος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί με την ψήφο του λαού μας, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση, θέτοντας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του Κατοχικού δανείου».
«Τις υποσχέσεις θα τις κάνουμε πράξη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Αυτό λέει η ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού. Αυτό λέει η ιστορία των αγώνων των πατριωτών εδώ στην Κρήτη και όπου αλλού στη χώρα, που θυσίες και αγώνες παραμένουν ιστορικά ανεκπλήρωτοι, και εμείς θα διεκδικήσουμε αυτό το ιστορικά χρέος και πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του λαού μας και με τη δική σας βοήθεια θα το καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.