# #

24 Απρ 2014

Ο ρωσικός Στρατός ένα βήμα πριν την επέμβαση στην Ανατ. Ουκρανία – Ξεκίνησε η κινητοποίηση


Την στρατιωτική της πυγμή επιδεικνύει η Ρωσία από σήμερα το πρωί καθώς μεγάλες δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ξεκίνησαν επίδειξη ισχύος μια ανάσα από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Πρόκειται ασφαλώς για την ύστατη  προειδοποίηση της Μόσχας προς το Κίεβο για να απόσχει από κάθε στρατιωτική ενέργεια στην ανατολική Ουκρανία και στην Δημοκρατία του Ντόνετσκ.
Μάλιστα η ανακοίνωση των «στρατιωτικών γυμνασίων»,
 έτσι περιγράφεται επίσημα η τεράστια κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων, έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu. Ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι «τα στρατιωτικά γυμνάσια έχουν ως στόχο να αποθαρρύνουν και να μεταπείσουν το Κίεβο από το να χρησιμοποιήσει βία κατά των ίδιων των πολιτών του».
«Η διαταγή για τη χρήση βίας (από το Κίεβο) εναντίον αμάχων έχει δοθεί και αν η συγκεκριμένη στρατιωτική μηχανή δεν αναχαιτιστεί, τότε οι απώλειες θα αυξάνονται και μόνο», είπε χαρακτηριστικά ο Shoigu υπονοώντας βέβαια ότι η Ρωσία θα είναι αυτή που σταματήσει τις ενέργειες των δυνάμεων του Κιέβου.
«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτά τα μέτρα. Τα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής δεν βοηθούν στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Αναγκαστήκαμε να αντιδράσουμε σε αυτή κατάσταση» συμπλήρωσε.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ακόμη ότι 11.000 Ουκρανοί στρατιώτες, 160 άρματα μάχης, 230 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ και 150 πυροβόλα διάφορων διαμετρημάτων εμπλέκονται από το Κίεβο στις επιχειρήσεις εναντίον των ακτιβιστών.
«Μονάδες της εθνικής φρουράς και εξτρεμιστές του Δεξιού Τομέα μάχονται εναντίον του φιλήσυχου πληθυσμού όπως και εναντίον ομάδων εθελοντών. Ταυτόχρονα δυνάμεις ασφαλείας και μονάδες του εσωτερικού από άλλα μέρη της χώρας εμπλέκονται επίσης στις επιχωριάσεις» είπε ακόμη ο Ρώσος υπουργός προσθέτοντας επίσης πως "ουκρανικές μονάδες δολιοφθοράς έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία". . 
Σε αντίθεση ο Shoigu είπε πως οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσοφώνων ανέρχονται σε 2000 περίπου συμπεριλαμβανομένων και 100 βαρέων όπλων τα οποία τα έχουν πάρει κυρίως από αστυνομικούς σταθμούς.
Η κίνηση βέβαια αυτή της Μόσχας είχε πρακτικά προαναγγελθεί εχθές από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov μιλώντας σε συνέντευξή του στο ρωσικό RT:
 «Εάν υποστούμε επίθεση τότε θα απαντήσουμε. Εάν τα συμφέροντα μας τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας, τα συμφέροντα των Ρώσων  υποστούν επίθεση, ευθεία επίθεση, όπως στη Νότια Οσετία δεν βλέπω κανένα άλλο τρόπο παρά να απαντήσουμε ανάλογα σύμφωνα με το διεθνή νόμο», είχε πει μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RT. . 
Νωρίτερα πάντως σήμερα  είχαν καταγραφεί κινήσεις στρατιωτικών  δυνάμεων καθώς από πληροφορίες στον αυτοκινητόδρομο M-4 που συνδέει το Ντονέτσκ με τα ορυχεία του Kamensk εντοπίστηκαν τρεις φάλαγγες με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  και φορτηγά Kamaz.  Της  φάλαγγας υπερίπταντο   12 επιθετικά ελικόπτερα. Τα οχήματα ανέγραφαν "ειρηνευτική αποστολή". Η πληροφόρηση προήλθε  από τους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου Μ4.
Θεωρείται πολύ πιθανό οι συγκεκριμένες δυνάμεις να σχετίζονται άμεσα με τη ρωσική κινητοποίηση ως δύναμη αναγνώρισης.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.