# #

24 Απρ 2014

Ο Tenorman των Opera Chaotique αποκαλύπτεται… ή μήπως καλύπτεται;

1908250_670068589717345_226456831_n
Συνάντησα τον Tenorman, κατά κόσμον Γιώργο Τζιουβάρα, πριν απο μερικές εβδομάδες, στη συναυλία τους στο St.George Lycabettus, όπου ενθουσιαστήκαμε όλη παρέα που παρακολουθήσαμε τη μοναδική αυτή παράσταση των Opera Chaotique. Η μοίρα, το facebook(?) τα έφερε έτσι… όπου ανακάλυψε την επομένη ότι είμαστε δεύτερα ξαδέλφια. Όμως, χωρίς καμία προσπάθεια, θα είμαι αντικειμενική, λέγοντας ότι είναι το πιο ιδιαίτερο (με την καλή έννοια) θέαμα που έχω παρακολουθήσει στην Ελλάδα!
Στις 15 Απριλίου θα δώσουν μία ακόμα παράσταση, καθώς κλείνουν 3 χρόνια παρουσίας στη διεθνή σκηνή… Καθώς οι περιοδείες τους δεν περιορίζονται εντός των συνόρων, αλλά ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο!
Διαβάστε τη συνέντευξη και θα καταλάβετε για τη δόση τρέλας κι έμπνευσης που κουβαλούν!
The K-magazine : Καταρχήν, πες μας ποιος είναι ποιος στους Opera Chaotique…
Tenorman : Ποιος είναι ποιος; Ο Tenorman είναι ο Tenorman και ο Voodoo Drummer είναι ο Voodoo Drummer. Αλλά έχουμε κι άλλα ονόματα για να μπερδεύουμε τον κόσμο.
The K-magazine : Το όνομα του γκρουπ σας είναι χαρακτηριστικό των μουσικών παραστάσεων που παρουσιάζετε. Ποιος είχε την έμπνευση για το όνομα;

Tenorman :
 Το είχε σκεφτεί η φίλη μας η Μαργαρίτα στα ελληνικά για την προηγούμενη παράσταση one-man show του Tenorman, αλλά όταν γνωριστήκαμε με τον Voodoo drummer θελήσαμε να δώσουμε έναν πιο ευρωπαϊκό τόνο και το σκεφτήκαμε γαλλιστί θεωρώντας ότι εκφράζει αυτό που κάνουμε.
The K-magazine : Πες μας πώς αποφασίζετε για το ρεπερτόριο σας. Έχετε κάθε σαιζόν μία άλλη παράσταση;
Tenorman :
 Οι παραστάσεις γεννιούνται και εξελίσσονται μαζί με μας, κάθε φορά προσπαθούμε να παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό αλλά με κοινή αισθητική και πολλά είδη μουσικής, καθώς και αυτοσχεδιασμό.

The K-magazine : Το φετινό σας «πρόγραμμα» περιλαμβάνει τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ, την Ζαν ντ’Αρκ, την Κάρμεν… πως είναι δυνατόν να συνδυαστούν αυτές οι προσωπικότητες σε ένα δίωρο θέαμα;
Tenorman :
 Όλα είναι δυνατά στο δικό μας show, στο οποίο έχουμε την ελευθερία να εξασκούμε τις σουρεαλιστική μας διάθεση και να συνδυάζουμε αγαπημένους χαρακτήρες της ιστορίας μαζί. Η φαντασία όλα μπορεί να τα καταφέρει.
The K-magazine : Πώς διαλέγετε τους συνεργάτες σας (Gueststar) κάθε φορά ή εαυτοί σας «διαλέγουν»;
Tenorman : Τους διαλέγουμε μέσα από επίπονες οντισιόν που διαρκούν χρόνια, περνάν συνήθως απο 17 αρχικά στάδια και από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Όταν λοιπόν καταλήξουμε ότι πράγματι έχουν ταλέντο, αυτή με το πιο όμορφο χαμόγελο κερδίζει.
The K-magazine : Από ποιον εμπνέεστε κάθε φορά για να «γράψετε» ένα νούμερο;
Tenorman :
 Από τη φύση, από την τέχνη, τον έρωτα, τη φιλοσοφία, τους ζωγράφους, τον Πικάσο ,τον Modigliani, τους παλιάτσους, τους συγγραφείς, ποίηση, voodoo.
The K-magazine : Νομίζω ότι ως «δίδυμο» είστε μοναδικοί στον κόσμο, σε αυτό που κάνετε, σωστά; Υπάρχουν άλλοι τόσο «τρελλοί καλλιτέχνες» όπως εσείς;
Tenorman :
 Υπάρχει ακόμα ένα ντουέτο με έναν Ιάπωνα αλλά τώρα αυτός παίζει σε ένα κουαρτέτο με τρία άτομα. Λοιπόν, σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι, η «τρέλα» υπάρχει γενικά στην τέχνη, τώρα ελπίζουμε σε αυτό που κάνουμε να είμαστε μοναδικοί, ποιοί δεν το θέλουν αυτό άλλωστε?

The K-magazine : Εδώ και χρόνια κάνετε περιοδείες σε όλο τον κόσμο.. Εκτός Ελλάδας, που έχετε την μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό;
Tenorman :
 Καλά, όχι και σε όλον τον κόσμο, αλλά ελπίζουμε να γίνει. Σε πολλές χώρες υπάρχει ανταπόκριση πάρα πολύ θερμή, μάλλον Γερμανία και Αγγλία η καλύτερη, στην Άγκυρα στην Τουρκία ήταν φοβερά επίσης, και αλλού, Πορτογαλία, Ιταλία κτλ. Ευτυχώς δηλαδή.
The K-magazine : Πριν λίγες μέρες ήσασταν στην Ελβετία, αλλά και στη Γερμανία, όπου σε κάποιο live σας συμμετείχε και ο τραγουδιστής των Tigger Lillies…σωστά;Πώς ήταν ως εμπειρία;
Tenorman : Ήταν φανταστική εμπειρία προφανώς, ο Martyn Jacques είναι φοβερός καλλιτέχνης και ωραίος τύπος και θα υπάρχει και συνέχεια στην συνεργασία ελπίζουμε, αλλά δε θα σας λέμε τι ακόμα.
1468555_677743092283228_524028929_nThe K-magazine : Σας έχει ξανασυμβεί κάποιος σούπερ διάσημος μουσικός να κάνει guest, χωρίς να είναι προγραμματισμένο; Και με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Tenorman :
 Όχι δεν έχει ξαναγίνει, θα θέλαμε με τον Tom Waits αλλά είναι κομματάκι δύσκολο. Όπως και με τον Mozart.
The K-magazine : Μία ερώτηση που αν θέλεις απαντάς… σας έχει τύχει κάποιος από το κοινό να εκνευριστεί και να αντιδράσει άσχημα ή περίεργα στην παράστασή σας;
Tenorman :
 Φυσικά έχει συμβεί και αυτό, ήταν μια πρώην του Voodoo Drummer που με ερωτεύτηκε τρελά αλλά εγώ δεν μπορούσα να ενδώσω για δεύτερη φορά, και έτσι ήρθε στο live, έκανε φασαρία, πετούσε πράγματα, και τελικά αναγκάστηκε ο Voodoo να της αφιερώσει το επόμενο του κομμάτι για να ηρεμήσει, πράγμα που δεν ήταν δυνατό.
The K-magazine : Εσύ πως είσαι σαν άνθρωπος στην καθημερινότητά σου;
Tenorman :
 Εγώ δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος. Αλλά γενικά τρώω και πίνω ασυνήθιστες ώρες, πρωινό σολομό καπνιστό με αυγά και βιολογικό καφέ, διαβάζω βιβλία και γράφω μουσική στο πιάνο μου, κάνω βόλτες γύρω γύρω στην Ακρόπολη και έχω και ελαττώματα που δε μπορώ να τα αναφέρω δημοσίως, γιατί τα ελαττώματα συνήθως αρέσουν περισσότερο στους ανθρώπους και καταλαβαίνετε, δε θέλω τώρα να προκαλώ.

The K-magazine : Πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεσαι με τον Voodoo Drummer,ο οποίος δεν μιλάει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων;
Tenorman :
 Ποιον; (γέλια)
969487_683083281749209_295331249265069968_nThe K-magazine : Σε λίγες μέρες κλείνετε 3 χρόνια ως Opera Chaotique και θα δώσετε μία παράσταση στο Stage Volume 1. Τι να περιμένουμε εκείνη τη βραδιά … ή μάλλον τι μπορείς να μας αποκαλύψεις;
Tenorman :
 Θα έχουμε πολλούς guestsμε τους οποίους έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, και γενικά θα έχει εορταστική ατμόσφαιρα, πολύ γέλιο και τραγούδια νέα και παλιά, για όλα τα γούστα για να ικανοποιήσουμε και τους φίλους που μας έχουν δει τόσες φορές, θα είναι όπως και να’χει κάτι διαφορετικό.
The K-magazine : Και μετά; Τι έχει το πρόγραμμα για το καλοκαίρι;
Tenorman :
 Αγγλία σε δύο μεγάλα φεστιβάλ και όλα τα υπόλοιπα ανακοινώσιμα σε λιγάκι.
3 YEARS OPERA CHAOTIQUE
25 Απριλίου Stage Volume 1 με πολλούς special guests
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 7 Ευρω
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
http://www.k-mag.gr/%CE%BF-tenorman-%CF%84%CF%89%CE%BD-opera-chaotique/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.