# #

27 Ιουλ 2012

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC

Πλήρης ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο». 






Ήδη από τον πρώτο της μήνα στην εξουσία η νέα κυβέρνηση δείχνει να χάνει την όποια λαϊκή στήριξη είχε από την πρώτη βδομάδα, καθώς το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο...

ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 16%, ενώ ακολουθούν ΝΔ με 16%, ΠΑΣΟΚ με 5,5%, ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ με 5,0%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 4,5%, ΔΗ.ΜΑΡ. με 4,0%, ΚΚΕ με 3,5%, και ΔΗΜ.ΞΑΝΑ με 1,0%.

Την ίδια ώρα το 64% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με μόλις το 17% να θεωρεί ότι κινείται στη σωστή. 



Παράλληλα το 61% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνησης είναι ασυνεπής με μόλις το 23% να θεωρεί ότι είναι συνεπής, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 81% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων. 
Σε ότι αφορά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το 44% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο έναντι 43% που εκτιμά ότι υπάρχει.
 
Όσον αφορά τις δημοτικότητες των αρχηγών, ο διευθύνων σύμβουλος της VPRC Χριστόφορος Βερναρδάκης επισημαίνει στο άρθρο του στην εφημερίδα ότι «η πιο ‘ισχυρή’ ασφαλιστική δικλείδα της κυβέρνησης από πλευράς προσώπων είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης (με 52% θετικές γνώμες), ακολουθούμενος από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (με 42%). 



Αντιθέτως, η εικόνα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι αρκετά τραυματισμένη (31% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές).

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.