# #

27 Ιουλ 2012

Αβαθής, ανιστόρητος και επικίνδυνος ο Άδωνις Γεωργιάδης


Αβαθής, ανιστόρητος και επικίνδυνος ο Άδωνις Γεωργιάδης
Με δυο twits σε λιγότερους από 280 χαρακτήρες ο βουλευτής της Ν.Δ. σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία μας "κελάηδησε": «Σήμερα με την κοινή στάση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α απεδείχθη ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν στην πρόοδο του Κράτους μας: Οι κομμουνιστές και οι ναζί, δηλαδή οι οπαδοί του Ολοκληρωτισμού! Να τους χαίρονται όσοι τους υποστηρίζουν».

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τη Χαλυβουργία και την απεργία, θα γραφτούν ακόμα περισσότερα, το ενδιαφέρον είναι όμως το δεύτερο σκέλος του σχολίου που ...αναφέρεται και ισοπεδώνει τους ναζί με την Αριστερά!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είπε άλλη μια ισοπεδωτική μπαρούφα όπως πολλοί θα σπεύσουν να σχολιάσουν! 

Ο βουλευτής της Ν.Δ., με τη γνωστή πολιτική του διαδρομή, ξεχνά ή φαίνεται να ξεχνά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στο ΚΚΕ και σε άλλους πολιτικούς χώρους είναι ενταγμένοι άνθρωποι που έχουν φυλακιστεί, έχουν βασανιστεί, έχουν εξοριστεί, έχουν υποφέρει, έχουν ρισκάρει τη ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα, για να μπορεί σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο κάθε Άδωνις Γεωργιάδης να λασπολογεί και να ισοπεδώνει ελεύθερος!

Δυστυχώς, η παρέμβαση του Γεωργιάδη δεν είναι η εξαίρεση, μια παραφωνία! Είναι εναρμονισμένη με το νέο παλαιοδεξιό στιλ που λάνσαρε ο Αντώνης Σαμαράς καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και συνέχισε μετά τις εκλογές, με αποκορύφωμα τη δευτερολογία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ίσως η ραστώνη του καλοκαιριού, ίσως η εξάντληση από την παρατεταμένη και έντονη πολιτική περίοδο να αδυνάτισε τα αντανακλαστικά πολιτών και πολιτικών φορέων που έχουν αναφορά στον δημοκρατικό χώρο και δεν γράφτηκε κάποια ανακοίνωση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη. Ανεξάρτητα πολιτικών διαφορών, επιλογών και τακτικών χειρισμών, είναι επιβεβλημένη μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτές τις απαράδεκτες διατυπώσεις, που προσβάλλουν όχι μόνο το δημοκρατικό αίσθημα μεγάλης μερίδας πολιτών αγωνιστών της Αριστεράς και της δημοκρατίας, αλλά αποτελούν και βιασμό της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας και βάναυση διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκανε κάποια φοβερή πρωτοτυπία, οι δηλώσεις του αποτελούν copy - paste των απόψεων - διατυπώσεων του Θεόδωρου Πάγκαλου, όποιος παρακολούθησε την συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου της κυβερνήσεως στον Alpha θα θυμάται τις ομοιότητες. Η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο φαινόμενο, αλλά τέτοιου τύπου δηλώσεις δείχνουν ότι για να υπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και για λόγους κατανάλωσης των ΜΜΕ, η ισοπέδωση, ο εύκολος και αφοριστικός λόγος απέναντι στην Αριστερά βοήθησαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ώστε η ναζιστική ακροδεξιά να βρει ανοιχτή την Κερκόπορτα του Κοινοβουλίου.

Μαθήματα για «την πρόοδο του κράτους» δεν θα ανεχτούμε από κανέναν κύριο Γεωργιάδη ο οποίος με ευκολία χαρακτηρίζει συλλήβδην την Αριστερά ως «οι οπαδοί του Ολοκληρωτισμού». Όταν στις 28 Οκτωβρίου 2011 ο κύριος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του κόμματος στο οποίο τότε ανήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε έναν ισχυρότατο πολιτικό συμβολισμό κάνοντας δηλώσεις έξω από το σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, ενός ιστορικού προσώπου με γνωστές ιδεολογικές αναφορές και απόψεις, που πρωτοστάτησε στην επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, δεν είδαμε κάποια ευαισθησία, κάποια διαφοροποίηση, έστω κάποια δυσφορία. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

Η κοινωνία έχει εξοντωθεί και δεν αντέχει τις άγονες αντιπαραθέσεις, την ξύλινη ρητορεία και την επιστροφή στη δεκαετία του 1950 για λόγους θεαθήναι! Η Αριστερά στη χώρα μας και ιδίως η Αριστερά που ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εκπροσωπεί ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο σχολείο των αγώνων και της δημοκρατίας. Η κρίση μάς επιβάλλει πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, πιο άμεσα να συγκρουστούμε με τις φωνές του διχασμού, της ισοπέδωσης, του μανιχαϊσμού και της λήθης.

Κώστας Ζαχαριάδης

 RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.