# #

25 Ιουλ 2012

Δυο .. δεκάρες το ευρώπουλο.




Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μελετάται να μεταφερθεί στην 27η Αυγούστου, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου...

Στη γιορτή της φανουρόπιτας όλοι μαζί θα δεηθούμε του Άγιου Φανουρίου να μας φανερώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια που έχει χαθεί στους διαδρόμους του όγδοου ορὀφου του μεγάρου της Τράπεζας της Ελλάδας. Εκεί είναι θρονιασμένοι, λέει, οι ράφτες της Τρόικας εξωτερικού και παίρνουν τα μέτρα για το καινούριο φθινοπωρινό κουστούμι.

Οι ξένοι αργυραμοιβοί κι οι ντόπιοι συνεργάτες τους γίνονται, εν τω μεταξύ, πλουσιότεροι. 

Δυο ..
δεκάρες το ευρώπουλο.

Οι αυτόχθονες γηγενείς -μαζί που και που και κανένας μετανάστης- όταν δεν πηδάνε από τις ταράτσες, κρεμιούνται από κανένα δένδρο, απ’ αυτά που γλίτωσαν στις πυρκαγιές. 



Οι πιο στωικοί ιθαγενείς χαλικούτηδες, κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα υποσχέσεις από την Τρόικα εσωτερικού για αναδιαπραγμάτευση, επιμήκυνση, απαγκίστρωση κι άλλες γυαλιστερές χάντρες και σπασμένα καθρεφτάκια που θα φέρουν, λένε οι προληπτικοί κινδυνολόγοι, εφτά χρόνια γρουσουζιάς.

Η Βουλή συνεδριάζει νυχθημερόν για να παράξει το απαιτούμενο από τους πάτρωνες και δανειστές της, "έργο", λίπασμα στη φαιδρά πορτοκαλέα που τροφαντή, απλώνει τις ρίζες της, ακάθεκτη, στη γη της ψωροκώσταινας....



Ishkandar Raskolnick



1 σχόλιο:

  1. Ένα κείμενο που τα λέει ΟΛΑ !!!
    Εκτός από το σύνθημα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.